Skotta snö med bästa snöredskapen

När snön lägger sig som ett täcke över landet är det dags att skotta snö. Här får både du som har turen att ha snö, eller väntar på den, om de bästa snöredskapen.

Ett täcke som bäddar in hela landskapet kan få en att känna ett lugn. Snö kan ta sig mängder av olika skepnader, allt från tung och blöt till fjäderlätt, och snöflingan är häftig med sina oändliga mönster. Snö både fascinerar och sätter oss i arbete. Däremot är snöredskapen nödvändiga verktyg när det väl är dags att skotta snö. Beroende på vad du har för behov och vart du ska skotta lämpar sig olika verktyg olika bra.

Röj snö med enkla redskap

Snösläde och snöskyffel är bra redskap när det är dags att skotta snö och ta hand om snöröjning. När du ska skotta på uppfarten och trottoaren passar en snösläde bra, eftersom den har en bred botten och en arbetsbredden gör att det går snabbt. En snöskyffel passar bättre i mindre utrymmen där du behöver få bort snabbt.

Att skotta snö på tak är lite av en utmaning och kan snabbt bli tungt med fel verktyg. Det är vid dessa tillfällen lättast att använda en snöraka. En ishacka och snöborste är också bra redskap att ha, speciellt att ha liggande i bilen. Att skrapa rutan tidiga morgnar och sena kvällar och nätter sitter isen som hårdast är inte speciellt kul, och för att få bort den snabbt krävs effektiva verktyg. Här finns det flera olika varianter att välja på, som både är ergonomiska och kombinerade snöborstar och isskrapor.

Om du bor ute på landet eller i ett område som är dåligt belyst kan det vara bra och tryggt att använda snökäppar. Reflexklädda sådana passar nämligen väldigt bra när du vill märka upp snö vid en väg. Välj en färg som syns bra mot den vita snön och ger reflexljus till förbikörande biltrafik.

Skotta snö med snöslunga

För dig med större behov av att skotta mycket snö är en snöslunga det bästa alternativet. En snöslunga sparar mycket tid och underlättar snöskottningen betydligt.

Hund i snö.

Undvik ishalka i vinter

När temperaturen sjunker neråt kan vägsalt och tösalt smälta snö och is. Det är också det som oftast används på vintervägarna, framförallt för att undvika ishalka vid växlade iskyla och töväder. Men hemma i trädgården eller gårdsplanen kan det istället vara bra att använda något annat för att slippa otrevligheter som rost på bilen och även uttorkade tassar. Här är några skonsammare alternativ.

Dags att skotta snö?

Här har vi har samlat allt du kan behöva effektiv snöröjning. Välj bland marknadens bästa snöslungor och snöredskap som snöskyfflar, snöslädar och snörakorGlöm inte bort att komplettera röjningen med tösalt och snökedjor.