Elda klimatneutralt med pellets

Pellets fungerar bra som alternativ till att använda ved i din panna eller braskamin – och värmer både miljösmart och billigt. 

Vill du ha jämnare brinntid och mindre aska än när du eldar med ved? Pellets brinner lugnare och ger skön värme, samtidigt som priset är rimligt. De består av sågspån, hyvelspån och spill från sågverk och skogsindustri som har pressats samman till en massa i form av cylindrar. Att elda med pellets är klimatneutralt  – när de förbränns släpps samma mängd koldioxid som det växande trädet en gång tog upp från luften. Jämför du med ved och flis ger de alltså en jämnare förbränning och lägre utsläpp av kolväten och partiklar.

Specialanpassat

Pellets är anpassade för att eldas i pelletpannor, pelletsbrännare eller pelletskaminer. Pelletspannor värmer både tappvarmvattnet och radiatorsystemet i huset. En pelletsbrännare kan du montera på en redan befintlig oljepanna, vedpanna eller kombipanna, även om förbränningen inte blir lika effektiv som i en pelletspanna.

Två varianter av pellets

Du kan välja pelletskamin i två varianter. En värmer vattnet i elementen, tappvarmvatten och inomhusluften och en värmer endast inomhusluften. Med en pelletskamin kan du ersätta 50–60 procent av elanvändningen för uppvärmning beroende på effekt, husets yta och planlösning.

Tjänas in på några år

En pelletspanna kostar upp till 100 000–120 000 kronor i inköp, inklussive installation. En pelletskamin kostar i sin tur 25 000–50 000 kronor beroende på modell och en pelletsbrännare från 30 000 kronor. Det är mycket pengar, men kan tjänas in på några år eftersom pellets är ett billigare alternativ än till exempel olja.

Köp värmepellets online hos oss – smidigt och enkelt och du får leverans ända fram till dörren och slipper släpa och kånka!