Så får du en mysig semester hemma i år

Den här sommaren blev kanske inte riktigt som tänkt för många. Men istället för att åka iväg på semester utomlands har vi i år möjlighet att verkligen umgås med våra nära – och bjuda in till många mysiga kvällar hemma ute i trädgården. Här är våra bästa tips för en lyckad hemester.

Semester hemma – grilla i det gröna

Det finns inget bättre än att grilla, så passa på att äta ute på hemmahaket så mycket som möjligt, och bjud hem dina nära och kära till många mysiga grillkvällar under semestern. Här hittar du alla tips du behöver för att lyckas vid grillen.

Om du inte har trädgård går det ändå att hitta ställen att grilla på. Ta med picknickgrillen och vännerna ut i naturen eller ut på innergården istället. (Men kolla vädret först, så det inte är eldningsförbud.)

Odla rädisor i hemma under semestern.

Odla i pallkrage

Låt odlingsglädjen spira! Att odla är både nyttigt för kropp och själ, dessutom en perfekt aktivitet att göra tillsammans med barnen hemma i trädgården eller i kolonilotten. Och tack vare hemmasemestern får du full koll på dina odlingar hela sommaren.

Mysigt hemma med lyktor i träd.

Belys trädgården hemma

I den ljusa sommarskymningen är det härligt med lite extra belysning. Häng till exempel vackra ljusslingor i trädgården och lys upp med levande blockljus på borden (men glöm inte att blåsa ut dem).

Picknick i det gröna.

Packa picknickkorgen under hemestern

Be ge dig ut på en mysig picknick. Förutom de ätbara godsakerna är det några prylar som är lätta att glömma packa ner i picknickkorgen. Servetter, öppnare, bestick och soppåse till exempel – lätta att glömma, men bra att ha. Ett bra myggskydd brukar också vara uppskattat.

Robotgräsklipparen gör jobbet under din semester.

Låt någon annan göra jobbet

Investera i en robotgräsklippare och låt den göra gräsklippar-jobbet åt dig i sommar. På så sätt frigör du tid för aktiviteter du verkligen vill göra. Du får även tid över till annat praktiskt, som att till exempel spendera mer tid i rabatten eller vid uteplatsen.