5 tips för en mysig midsommarfest

Ibland behövs solhatt, ibland paraply – men midsommar är ändå en favorithögtid för många. Här får du några bra tips för en härlig utefest:

1. Flaggan i topp

Midsommar är en dag för firande. Har du ingen flaggstång går det alltid att ställa en flagga på bordet för mer midsommarstämning, eller varför inte hänga den på fasaden.

2. Belys trädgården

I den ljusa sommarskymningen (eller för den del gryningen om du är vaken så länge) är det härligt med lite belysning. Häng till exempel vackra ljusslingor i trädgården och lys upp med levande blockljus på borden (men glöm inte att blåsa ut dem.)

3. Grilla i det gröna

Om du inte har trädgård går det ändå att hitta ställen att grilla på. Ta med picknickgrillen och vännerna ut i naturen eller ut på innergården istället. (Men kolla vädret först, på många ställen är det eldningsförbud just nu.)

4. Håll värmen

Midsommarnattens köld är hård, eller nej, kanske var det midvinternattens? Men en fleecepläd eller två är bra att lägga fram för att värma gästerna under småtimmarna.

4. Glöm inte tillbehören

Förutom de ätbara godsakerna är det några prylar som är lätta att glömma att packa ned i picknickkorgen.  Servetter, öppnare, bestick och soppåse till exempel – lätta att glömma, men bra att ha. Ett bra myggskydd brukar också vara mycket uppskattat och kanske en jordgubbsskivare till midsommartårtan.

Trevlig midsommar!