Stallmamma ny gästbloggare på Grannliv

presentationulrika2Illaluktande, stora och skräckinjagande. Det var Ulrika Hellkvists syn på hästar innan dotterns brinnande kärlek till djur tvingade henne att inse sanningen…

Grannlivs gästbloggare de kommande veckorna kommer att prata mycket häst. Ulrika Hellkvist från Nättraby nära Karlskrona är mamman som ofrivilligt blev hästägare och idag entusiast. Allt tack vare dottern Maja, nu 12 år. Vi kommer att få läsa om deras resa från total okunnighet till passion. Om nybörjarmisstag och hur det är att bli med häst.

UlrikaprofilbildTill vardags arbetar Ulrika som ekonom på ett företag i Ronneby och hennes man som ingenjör. Att deras äldsta dotter skulle födas med en djurkärlek utöver det vanliga förvånade dem båda:
– Jag hade tre hamstrar som liten: Gottfrid, Manfred och Viktor. Det var den enda kontakten jag hade haft med något fyrbent. Vi hade inga andra djur hemma och inte heller min far eller morföräldrar, har varit några vidare djurvänner på det viset. Så hur Maja fick detta enorma djurintresset kan inte bero på mig i alla fall, skrattar hon!

Idag äger familjen en korsningsponny. Resan dit kommer ni att få följa här på Grannliv kommande veckorna.