Aktuellt: Nytt i höststallet

GG_blogg_bondgard_2_2Nysveds Gård på Värmdö ansvarar mamma Åsa för gårdens ridlekis med shetlandponnys. Där hjälper barnen Wilma, Viktor och Elin till när det behövs.

I stallet gäller det att vara säker. Säkerhetsvästen är en god investering som skyddar inre organ. Men för att funka måste den sitta rätt. Den får inte slå i bak vid sadeln och bäst är därför att prova den sittandes. Västen formar sig efter kroppsvärmen och blir följsam först efter en stund. Framtill ska den gå 2–3 cm nedanför revbenen och baktill ska den täcka sjunde kotan och sluta några centimeter ovanför svanskotan. Ta hjälp av personalen i din Granngårdenbutik när det gäller utprovningen!

Inför installningen, passa på att göra en analys av ditt hö eller hösilage. Med den som underlag kan du få hjälp att göra en foderstatsberäkning på Granngården. Förutom grovfoderanalysen baseras foderstaten på hästens fysik och aktivitet. Mejla din grovfoderanalys tillsammans med dina kontaktuppgifter till Granngårdens kundtjänst på info@granngarden.se så kontaktar vi dig.

Gödsel och urin påverkar luftkvaliteten i stallet och därmed även hästens luftvägar. Ett av ströets viktigaste funktioner är att suga upp urin. Det är därför viktigt att ströa tillräckligt mycket. En fördel med SCA Stallpellets är att den säljs i smidiga 14-kilosförpackningar. Den är  tillverkad av svensk tall och gran, är lättmockad, dammfri efter vattning och är en naturprodukt utan tillsatser.

Sedan 2007 har Granngården en egen serie smakliga hästfoder av högsta kvalitet där vi utnyttjar vår kunskap och erfarenhet från det svenska lantbruket. Sedan dess har vi breddat vårt sortiment med en rad foder anpassade för hästars olika behov och funktion. De senaste två nyheterna är Granngården Protein Koncentrat och Granngården Protein Special. Läs mer om dem och vilka positiva effekter de har här.

GG_blogg_bondgard_2_6GG_blogg_bondgard_2_3GG_blogg_bondgard_2_4GG_blogg_bondgard_2_1

Priser och produkter kan ha förändrats sedan artikeln publicerades.
För aktuellt utbud och priser hos Granngården, klicka här!