Aktuellt: nyheter för dig och hästen

Hösten är här och det finns mängder av nyheter i butiken för hästen och ryttaren. Här kommer lite tips på bra saker inför höstsäsongen och dessutom vad du ska tänka på när du väljer säkerhetsutrustning.

En bra ridhjälm sitter tight, den ska inte gå att vicka på eller ha möjlighet att skjutas bakåt så att pannan lämnas fri. Du ska kunna böja på huvudet utan att den faller av. När du knäppt hakbandet ska hjälmen fortfarande sitta stadigt utan att bandet nyper eller klämmer. För barn får heller inte hjälmen kännas tung.

När du provar ut din säkerhetsväst, ha bara t-shirt under och testa att sitta ner på en stol i butiken. Om västen tar i stolen och åker upp i armhålorna är den för stor. Den ska sitta bekvämt och inte hindra ridningen.

Grannliv_Granngarden_314_Hostfint_stallet_del2_nyVälklädd Till den nya höstsäsongen är det dags att uppdatera ridgarderoben. Ridhjälmen från Hopp i storlekarna 52–57 & 57–62 är en nyhet för den här hösten. Det är också fleecejackan Covalliero Chatel i storlekarna S-XL tillsammans med ridhandsken Gloria i storlekarna XS-XL. Ridbyxan Detroit kommer i storlekarna 34-44 medan leggings från Hansbo Trop Ride finns i S–L. För din häst finns nyheterna jodhpur stable Mountain Horse i storlek 36–45 och schabrak Glamour Chic BR storlek Full som även finns i Allround och Dressyr.

Stallredskap Fiskars ladugårdsskyffel är ett måste liksom Väckelsångs stallgrep, rishalmskvast, gödselgrep, röda kvast och gödselskrapa.

Grannliv_Granngarden_314_Hostfint_stallet_9Kvalitetsklassiker. Hösten bjuder på många fina nyheter. Kängan Kansas från Meindl för arbete eller vandring finns i dam- och herrmodell, storlek 37–47. Blundstone 192 brun med stålhätta och stötdämpning finns i storlekarna 37–48 och jodhpur i svart skinn, i storlek 36–43.

nyheter i stallet ryttarkonfektion ridhjälm GranngårdenHöstridning På hösten blir både morgon, dag och kväll betydligt kyligare. Med ridstövel Alaska i storlek 35–44 och byxa termo softshell i storlekarna S–XL håller du värmen. En annan nyhet är jackan Charmonix Covalliero i storlek S–XXL schabraket Covalli Allround och sadelunderlägg i fårskinn från BR i storleken Full.

Skönt i hagen Dessutom finns Vintertäcke Piquant 300 gram som andas och är regn- och vindtätt. Den har korslagda spännen i storleken 125–165 cm. I serien finns även regn- och stalltäcke samt matchande grimmor och grimskaft.

Grannliv_Granngarden_314_Hostfint_stallet_nyLättborstat med borstar från Borstiq. Ovan från vänster: Arenga, midjeborste tagel, gethårsborste, midjeborste mexfiber, bananborste mexfiber och man- och svansborste, ryktskrapa och hovkrats med plasthandtag.

nyheter i stallet ryttarkonfektion ridhjälm GranngårdenBädda i boxen med Lantmännen kutterspån 25 kg och lätt gardenia skottkärra med UV-tålig korg som tål ner till – 50 °C, lufthjul.

Malin och Satania på Åsums gård i Flyinge förbereder sig för träningspasset med Lädergrimma London i storlekarna Cob & Full, benskydd BR i storlek Full fyrpack. Malin bär också en fodrad väst Covalliero Ariette som finns i storlekarna S–XL, fleecejacka Covalliero Chatel, storlekarna S–XL, kjol thermo Selina som finns i storlekarna S–XXL och ridbyxan Detroit som finns i 34–44 (endast vit).

Grannliv_Granngarden_314_Hostfint_stallet_6Bara veckor gamla busar Åsums Gårds stallkattungar runt med varandra. Det lila fleecetäcket Classic är 125–155 cm och passar bra under transport eller efter träning.

Fler höstnyheter för ryttare och hästar hittar du här!

 Artikeln publicerades i Grannliv 3/2014.
Priser och produkter kan vara förändrade sedan artikeln publicerades.
För aktuellt utbud och priser, klicka här!