Grannliv
Rim&Birk
30 June 2021

Tack för oss!

Varje sak har sin tid.

Idag är sista dagen jag skriver här för Granngården och Grannliv.
Det har varit både roligt men tufft att hålla den här bloggen levande då vårt liv de senaste åren har varit väldigt spretigt.

Jag har hoppat mellan att bo i Åre (där möjligheterna till content är betydligt större) och Stockholm där hela vardagen mest känns grå.
Men mest har det varit roligt och det är framförallt kul att kunna gå tillbaka och titta på hur livet såg ut för 1 år sedan eller mer.
Jag tackar Grannliv för de här åren och den här möjligheten som har givit mig fina förutsättningar jag inte trodde var möjligt.

Självklart försvinner vi inte från Granngårdens radar helt utan kommer finnas kvar som stolt ambassadör och på Instagram kommer vi fortfarande uppdatera er om vårt liv (som snart nog kommer ta en rolig vändning).

Tack tack tack till alla på Grannliv/Granngården och så vill jag önska er alla en fantastiskt sommar med allt vad det innebär!

Ps. Nedan ser ni en liten sneak peak på Hurttas grymt snygga selar (+ koppel) som finns att köpa på Granngården.
Jag som aldrig varit speciellt intresserad av att matcha är helt besatt och är till och med inne på att köpa en tredje färg (röd) till Birk.
Rim har i dagsläget ett blått set och Birk har ett grönt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 June 2021

Värmeböljan

Den här värmen tar död på oss och det blir inte många knop gjorda förrän klockan passerat 20:00.

Vi har spenderat helgen på landet och bara gått härliga promenader, badat och lekt med kusin Yoshi. Grabbarna är lagom intresserade av henne vilket jag förvisso tycker är ganska skönt, då blir det inte så mycket röj när de bara är ute på tomten.

Helgen har varit tuff för Rim med lite för mycket aktivering för hans gamla kropp så han har några dagar vila nu för att återhämta sig lite. Han ha dessutom ett öga som rinner och verkar vara irriterat så vi har köpt hem ögonrengöring med förhoppningen att det ska ge med sig. Gör det inte det så får det bli ett besök hos veterinären för att lista ut vad som är fel.
Troligtvis ingen fara och han är inte speciellt berörd av det heller så vi ska ge det några dagar innan vi slår på stora trumman.

Midsommar bjuder på tripp till Mariefred tillsammans med Birk medan Rim får stanna med mamma på landet (han trivs bäst där).

Åven sommaplaneringen är även den i full gång och som det ser ut nu så sticker vi till Åre redan den 6/7.  Att vi längtar är en rejäl underdrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 June 2021

Det dammar här

Det är inte mycket som händer i vårt liv just nu. Det är ganska fyrkantigt pga som vanligt för mycket jobb och då är det lite svårt att uppdatera på något vis.
Den 1/7 går jag på semester och då hoppas jag att vi kommer ha tid att hitta på lite roligare saker igen.
Just nu är vi mest ute och springer eller cyklar. Längtar ihjäl oss efter Åre i vanlig ordning men nu är det bara några veckor kvar innan vi är uppe igen. Cyklingen har verkligen blivit som en liten drog och Birk är en FRÖJD att ha med sig. Vi cyklar 2 mil över stock och sten och han älskar nog det mer än vad jag gör.

Ser även fram emot att trail-löpa på fjället i sommar. Och cykla. Och hjälpa Maja på Fjällbete. Och valla. Och åka till Gotland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 May 2021

Vi har blivit med cykel!

Förra tisdagen blev vi äntligen med cykel och även om jag egentligen bara har cyklat 2 riktiga rundor så är jag helt hooked.

I fredags tog vi första premiärturen och belönades med ösregn och åska. Men kul var det.
Vi cyklade en stigrunda på ca 2 mil så Rim fick stanna hemma och ha vilodag då vi dessutom sprang milen dagen innan. Birk däremot följde gladeligen med och även om han är enkel i det mesta så tog han fan priset den här gången. Han har aldrig följt med jämte en cykel förut och skötte sig så magiskt fint.
Antingen låg han 10-15 meter framför och vek alltid av åt sidan och höll avstånd när han närmade oss. Eller så la han sig 1 m bakom Jonas och följde honom som en igel med helt avslappnade och naturliga rörelser. En border collie kan lätt gå in i vall i sådana situationer och istället följa det framför på ett maniskt sätt, men det verkade falla honom väldigt naturligt att bara ligga strax bakom.

Idag blev det en liten kortare runda, mest för att känna av hur det fungerade med två hundar och det var verkligen inga problem det heller. Birk fick springa lös då jag inte ville att dem skulle trigga varandra i draget eftersom vi skulle cykla längs en trafikerad väg i eftermiddagsrusningen för att ta oss till skogen). Rim låg i dragsele men var nog lite trött efter gårdagens löprunda så han låg mest jämte mig om jag inte manade på honom.
Väl i skogen fick de båda springa lösa och Birk tog sig även ett dopp i ett översvämmat dike. Han var alltså tvungen att simma då det hade kommit så mycket vatten.

Slutsatsen är alltså att det nog inte kommer vara några problem att cykla med dem båda i sele, däremot så behöver jag köpa till lite utrustning för att det ska bli så bra som möjligt.
Tyvärr så har vädret varit katastrof  varje gång vi har varit ute så det har inte tagits några bilder men jag hoppas att det blir av i helgen istället.

Men, jag är så glad att jag äntligen tog tag i att skaffa mig en egen cykel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 May 2021

På cykeljakt

Jonas införskaffade sig en ny Endurocykel för några dagar sedan och nu är jag i full gång med att hitta mig en också så jag dels kan följa med honom när han stigcyklar men också för att kunna ta med Birk på långa härliga turer i skogen.

Han följde med oss när Jonas tog cykeln på en testrunda och han kommer tycka att det är livet. Jag har nog aldrig cyklat med honom då min cykel blev snodd innan han flyttade in och sen dess har jag inte brytt mig om att köpa en ny.

Men det är verkligen en perfekt motionsform och vi har väldigt fina skogsslingor i närheten av lägenheten så nu hoppas jag att jag kan hitta en passande (som inte kostar skjortan) ganska snart.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 May 2021

Valpmys

Så var det dags igen.

Birks uppfödare har en kull valpar hemma nu efter SnoozeXChaplinn och som vanligt är de helt orimligt bedårande.

Jag har ju länge längtat efter hund nr3 men har bestämt att det får bli när Rim inte längre är med oss längre (eller om jag kan få pappa att ta över honom).
Rim är inte överförtjust i valpar och tycker nog egentligen att livet är lite mer harmoniskt utan andra hundar i hemmet. Han och Birk kommer bra överens och gillar varandra men det är ändå ganska tydligt att Rim nu på ålderns höst tycker att det är lugnare när han får vara ensamhund.
Som tur är så är min mamma en klippa och har honom ute på landet ganska ofta där han får sova i soffan, gå långa promenader i skogen och njuta över att vara ensamhund.

Så för hans skull kommer jag inte ta hem en tredje hund så länge han bor tillsammans med oss.

Men, åka och gosa kan man alltid göra och sukta efter sin egna lilla valp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 May 2021

Äntligen helg

I fredags hade vi en inspelningsfri dag och jag jobbade hemma istället för på kontoret. Därför startade vi dagen med en lång promenad ute i Svartsjö tillsammans med pappa.
Väl hemma igen så jobbade jag samtidigt som jag passade på att städa lägenheten ordentligt. Ni vet, dammsuga, svabba, dammtorka osv.

Vid 15 mötte vi upp Alex och Loke för att springa delar av Fornstigen som går runt Lovön. Jag tror Fornstigen är runt 24 km men vi tog en liten genväg och landade på 12 km vilket kändes alldeles lagom och framförallt för Rim som fick springa med i dragsele denna gången.
Han lät Birk göra grovjobbet och låg på när han kände för det, precis som det ska vara när man är pensionär.

Nästa gång kanske vi ger oss på hela sträckan men då kommer han få springa lös emellanåt så han kan reglera tempot helt själv.

Idag står vilodag för dem båda på schemat och vi har bara varit iväg och lekt lite med labben Loke på förmiddagen.

Ikväll vankas middag och jag har inte riktigt bestämt mig för om de båda får följa med eller om en får stanna hemma. Rim är ganska nöjd så han skulle nog tycka det var ganska skönt att bara ligga hemma och sova. Vi får se helt enkelt.

Och förresten, vi är så glada över att man äntligen kan köpa Diopets produkter på Granngården. Vi ÄlSKAR deras produkter och det är väldigt kul att de nu finns att köpa hos Granngården. Tips tips tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 April 2021

Äntligen igång med träningen

Det känns så skönt att vi har kommit igång med löpningen (och träningen) igen.
Igår blev det drygt 9 km med Alexandra och Loke ute på Lovön.

Birk och Loke låg i dragsele medan Rim fick springa lös hela rundan. Det är faktiskt lätt att glömma bort att han fyller 12 år snart och att även om han gladeligen följer med på ALLT så märks det efteråt på hans kropp att han egentligen borde ta det lite lugnt.

Så han får alltsom oftast följa med men lös så att han själv kan sätta sitt tempo och det fungerar bra.

Idag stod backintervaller på schemat och det fick Rim vila ifrån efter gårdagens skogsrunda. Birk fick däremot följa med och för en gångs skull inte dra under löpningen.

Vi började med kanske en 2 km uppvärmning och sedan körde vi 5×3 intervaller vilket verkligen SÖG musten ur mina ben. Birk som sprang upp och ner för samma backe typ x10 fler gånger än oss var typ inte berörd.
Efter intervallerna sprang vi samma vända tillbaka och sen köpte vi god lunch från Bistro Bromma innan vi åkte hemåt igen.

 

 

Det här längtar vi något helt orimligt till också. Åre, får, lamm och våra fina kompisar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 April 2021

Långpromenad med bästa kompisarna

Vi är ganska nyss hemkomna från en skön lördagspromenad med Alex,Hugo och Loke.
Planen var att gå Lovö runt men pga en tid att passa fick vi tänka om och det blev istället en bit på Fornstigen ute på Lovö. Den är 23,5 km lång men jag tror att vi gick lite mer än halva rundan med ett kort frukoststopp på vägen.

Trots solen så var det ganska kyligt (och blåsigt) emellanåt men ändå väldigt, väldigt härligt.
Hundarna har som vanligt haft det rätt tråkigt pga mitt jobb så det var skönt att de fick komma ut på en riktigt ordentlig promenad. Vi var ute i lite mer än 3,5 timme och hundarna fick varva mellan att gå lösa eller i koppel med klövjeväska.

Det vore kul att någon gång mäta hur långt Birk rör sig på en sån här promenad i förhållande till oss. Han springer ju överallt och ingenstans så det blir nog en bra bit längre för honom.
Rim däremot är pigg och busig i början men efter ett tag märker man att han har några år på nacken för då går han helst bredvid oss med undantag för några få avstickare.

Nu när vi är hemma så sover båda två som stockar och det finns nog inte mycket som stillar mitt hjärta på samma vis som när hundarna både fysiskt och psykiskt trötta.
Dessutom, bäddarna jag nämnde i ett tidigare inlägg: TOPPENKÖP! Båda hundarna verkar älska dem och sover i dem mest hela tiden.
Tur också att de passar bra in i lägenheten. Rekommenderar alltså starkt.

Resten av dagen kommer vi nog alla gå på lågvarv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 March 2021

Nya bäddar

För någon vecka sedan hämtade jag ut två nya bäddar hos Granngården,

https://www.granngarden.se/hundbadd-m-pets-oleron-gra-l-95x75x22-cm

Och jag har nog helt ärligt aldrig sett mina hundar använda en hundbädd så mycket. De sover nästan uteslutande i bäddarna när vi är hemma och inte nog med det så passar de även väldigt bra i lägenheten.

Annars så rullar livet på bra. Det är skönt att äntligen ha en fast punkt efter så många år levandes i en väska.
Hundarna verkade känna sig som hemma direkt även om det var ett tag sedan de bodde i lägenheten.

I helgen ska vi möta upp en gammal kompis från skoltiden för häng i skogen. Hon har tidigare haft en aussie som var ungefär lika gammal som Rim men har de senaste åren haft en staffe.
I somras skaffade hon sin andra aussie och vi tänkte att hon och Birk nog kommer gilla varandra, så därav en liten skogsdejt för massa bus.

Rim och Midas när dem var drygt 1,5 år gamla

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.