Grannliv
Nina Rademaekers
20 januari 2020

Göra energin lydig

Melvin bjöd på en superträning i förmiddags!!! Så himla kul 🙂 Han har promenerat i lördags och gått vattenband igår så jag hade förväntat mig väldigt mycket energi och kanske lite okontrollerbar sådan idag 😉 Visst var han pigg till en början men han kom väldigt snabbt in i ramen och blev lydig för mina hjälper. Det handlar ju inte om att jag vill få bort hans energi utan om att jag vill göra energin lydig, det lyckades vi väldigt snabbt med. Väldigt bra att ha Kristians hjälp just idag! I början var mycket fokus på högertygeln och att ta ett stöd där med jämna förhållningar. Melvin får inte rinna iväg utan hålla en kort och liten trav. Det är så lätt att jag tappar högertygeln eftersom att han vill bli starkare på vänstertygeln, men jag måste tänka tvärtom själv att jag är lite snabb med vänsterhanden och tar ett mer stabilt stöd med högerhanden. Vänsterhanden kan ta och lätta men högerhanden måste hålla ramen och ”hålla handen”. När han accepterade det blev han automatiskt mer lätt i vänstertygeln, det var som att jag flyttade över stödet till höger istället.

Melvin verkar gilla mitt och Kristian ”system”, han är en häst som vill göra rätt hela tiden och han blir trygg när han får en uppgift som han förstår och känner igen. Därför rider vi ofta samma rörelser i olika situationer för att han ska bli trygg i dom, tex att jag alltid flyttar undan honom för ytterskänkeln och ställer utåt på spåret när jag bryter av från galopp till trav. På sikt kommer det räcka med att jag bara kramar lite mer i yttertygeln vid övergången för att han ska hamna rätt i kontakten och hålla fokus. Vi varierar också formen mycket under passen, några varv i högre form följs upp av en ordentligt stretch med nosen fram mot marken. Han gillar verkligen att stretcha nu och gör det så fort jag ber honom om det!

Såg även lite av Lina Dolks träning med Lazzie när jag skrittade fram, dom såg superfina ut!!! Kul att ses ibland i vardagen och se utvecklingen 🙂

Så glad för att kunna skritta ut själv med Melvin 🙂 Han sköter sig toppen!

Ett svar till “Göra energin lydig”

 1. Du tränar väldigt ofta för tränare. Är det mer nu när du har ny häst eller tränar du alltid såhär ofta för tränare?
  Tränar du inget för Lussan längre? Hur kom det sig att du bytte tränare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 januari 2020

Lyckad helg

Jag har precis landat i Sverige igen efter en rolig helg i London! Roligt att fira Charlotte ordentligt och med härliga personer. Väldigt lyckat!

Nu ska jag hem och stupa i säng, längtar till stallet imorgon! Vi hörs mer då 🙂

 

Ett svar till “Lyckad helg”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 januari 2020

Födelsedagshelg i London!

Bra ridpass imorse! Melvin kändes lugn och fin, red lösgörande och lång och låg form. När jag kom hem gick jag en promenad med hundarna och sedan fick jag snabba mig för att hinna äta lunch och tvätta håret. Nu ska jag nämligen åka till London på födelsedagsfirande för min vän Charlotte som fyller 25 år! Så kul 🙂 Mamma kommer ta hand om Melvin imorgon och på söndag ska han gå på vattenband. Jag kommer hem söndag kväll.  Längtar redan upp i sadeln på måndag igen ❤️

Nu mot Arlanda!

18 svar till “Födelsedagshelg i London!”

 1. Du nämnde tidigare att man ska ta hand om vår planet angående plasten i haven. Hur tänker du kring transport? Hur många flygresor gör du om året? Försöker själv att göra fler klimatsmarta val. Känner mig som en klimatbod när man transporterar häst till och från tävling med mera. Skulle vara intressant att läsa dina tankar kring klimatet, kanske i ett eget inlägg?
  Ha det bra, kram!

 2. Apropå ovan kommentar:
  Emellanåt blir jag tyvärr otroligt provocerad av dig Nina. Du publicerar ang. plast i haven, veg.rätter, att man ska skänka pengar till räddningsaktioner för djuren i brandhärjade Australien. Samtidigt reser du gärna, och ditt ’yrke’ bidrar ju definitivt till den globala uppvärmningen. Hyckleriet blir totalt när du sitter i Thailand och postar bilder på sönderbrända australiska djur på insta och i nästa inlägg postar ’köp det här från Back on track!’. Dina resor och många puffar för allt folk ska köpa bidrar ju till att katastrofer som den i Australien sker!!!
  Som ovan skriver, det hade varit mycket intressant att läsa dina tankar!

  • Förlåt men så du menar att om man ska tycka att det är bra att äta vegetariskt, att det är synd att det är plast i haven eller att det är fruktansvärt att djur dör i bränder i Australien så får man aldrig köpa något nytt till sin häst eller aldrig åka på semester? 😂 Lägg din tid och energi på något vettigare än att sitta hemma och hata på Nina som inte gjort något ont utan bara lever som vilken vanlig tjej som helst. Extremt patetiskt resonemang.

   • Jo, Nina lever som en ’helt vanlig tjej’, och problemet är just att majoriteten av Sveriges befolkning lever på detta sätt. Vi kommer inte lösa den globala uppvärmningen genom att posta pk-bilder på sönderbrända koalor och samtidigt fortsötta resa och shoppa som förut.
    Och det handlar inte om att Nina köper något nytt till sin häst. Det handkar om att hennes yrkesgrupp driver på utvecklingen. Det är inte för inte yngre hästtjejer sitter på nätet och efterfrågar förvaringslösningar till sina många pannband. Och som sagt, det är denna köphets som driver på den globala uppvärmningen.
    Och ’hata’ är ett lite väl stakt ord bara för att jag inte tycker lika som Nina.

    • Emma: Det är verkligen inte hat att diskutera klimatförändringar och miljö. Kommentarerna är helt sakliga och relevanta och innehåller inget hat.

  • Jag förstår inte alls ditt resonemang, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Om mitt inlägg om plast i haven kan få någon att tänka till innan dom slänger skräp i skogen eller havet är det bra tycker jag. Alla tusen jag samlade in till bränderna i Australien gör gott tänker jag. Och att jag äter mestadels vegetarisk kost är ju också bra. Som sagt, ingen kan göra allt men alla kan faktiskt göra något.

   • Alla kan göra något skriver du, men vad exakt gör du konkret för att FÖRHINDRA klimatförändringarna genom att publicera en bild på en bränd koala, förutom att visa omvärlden hur synd du tycker om den? Istället driver din yrkeskategori på detta genom att bidra till köphets och att prylar är status. Och däri ligger motsägelsen för mig. Och ska vi kunna rädda upp detta måste både vi som nappar på influencers erbjudanden ta vårt ansvar, och ni influensers måste se ert del i samhället och ert ansvar i ett stort samhällsproblem. Och det blir kanske olyckligt att du Nina som enskild får klä skott för något som är ett stort samhällsproblem genom mina kommentarer, och i så fall ber jag om ursäkt, men genom dina kommentarer anser jag inte att du visar att du har förstått din roll som influncer i denna enorma urmaning. Därmed inte sagt att jag själv agerar optimalt ur miljösynpunkt alltid. Jag menar som sagt inte heller att du agerar särskilt mycket annorlunda än många andra, och däri ligger problemet.

    • Jag blir så trött på sånahär kommentarer. Tänkte när jag läste inlägget när det precis kommit upp att här kommer någon garanterat komma med pekpinnar 🤦‍♀️

     • Och jag tänkte faktiskt tvärtom; att om man verkligen tar sig tid att läsa Lindas sista kommentar så är det en av de mest välformulerade och genomtänkta kommentarerna jag läst på länge.

      Men då ska man just läsa igenom texten noga och inte, som många så snabbt gör på många bloggar; börja snacka om ”hat”. Bara för att man har en avvikande mening betyder det verkligen inte att man hatar en person eller dens åsikter men att enbart vara mainstream i precis alla lägen blir i alla fall för mig lite väl mycket mellanmjölk.

      Sedan är inte Ninas blogg en diskussionsblogg måhända men någon gång kan vi väl ändå framför någon avvikande åsikt utan att det genast ska vändas emot en?

   • Jag tycker du verkar vara en superhärlig person och jag tycker mycket om att läsa din blogg. Men jag hoppas verkligen att (en del av) kommentarerna till det här inlägget får dig att tänka till. Jag blir uppriktigt sagt mörkrädd när det går upp för mig att många människor verkligen lever i TOTAL OVISSHET när det gäller klimatförändringarna – jag trodde liksom inte att det var möjligt?!
    Jag uppmanar dig att sätta av ca en timme för att lyssna på Johan Rockströms Vinter i P1, det handlar inte om skrämselpropaganda utan det handlar om att vi måste vända den här trenden NU! Det vi gör det här året och nästkommande kan vara helt avgörande.
    Jag får panik när jag förstår att så många människor faktiskt fortfarande förnekar klimatförändringarna och att de är så många. Jag har själv en dotter på 3 år och jag är uppriktigt sagt väldigt orolig för henne, jag och hennes pappa kommer säkert inte finnas kvar på jorden när/om det verkligen blir ohållbart att leva här, men Agnes eller hennes barn kommer troligtvis att göra det.

    ”Parisavtalet säger att uppvärmningen ska begränsas till väl under 2 grader, med siktet inställt på 1,5. Den senaste klimatrapporten från FN:s klimatpanel IPCC visar tydligt att 2 grader inte längre kan betraktas som en acceptabel gräns. Om vi ska kunna undvika de mest katastrofala följderna av en varmare värld måste uppvärmningen begränsas till max 1,5 grader. Mer om det kan du läsa här: https://www.naturskyddsforeningen.se/klimat/klimatrapport-ipcc.

    För att vi ska lyckas med det här krävs stora utsläppsminskningar på alla nivåer av samhället. På en individnivå handlar det om att en person kan släppa ut i genomsnitt 1 ton koldioxid per år om vi ska klara 2-gradersmålet.
    Naturskyddsföreningen kräver att Sveriges utsläpp ska vara nära noll 2030. I dag släpper vi ut 11 ton per person och år om vi räknar med utsläppen från vår konsumtion. Om du vill få en uppfattning om dina egna utsläpp kan du enkelt göra en uppskattning på klimatkontot.se.”

    En enda semesterresa från Malmö till Sydney tur och retur motsvarar 5,1 ton koldioxidutsläpp per person. Det är ren fakta. Själv har jag inte flugit sedan 2015 och har bestämt mig för att inte göra det mer heller. Jag kör dessutom en bil som går på gas, mitt mål för i år är att försöka cykla så mycket som möjligt.
    Det är inte viktigt för mig att visa mitt barn världen runt, det är viktigare att hon och alla andra barn har en värld att leva i.

 3. Det jag tycker är intressant OM man anser sig värna om miljön osv är att fundera på om man vill, ganska starkt, bidra till den enorma köphets som ibland följer i ridsportens spår.

  Som storbloggare erbjuds man att promota diverse produkter och där avgör man ju själv i vilken, om någon, omfattning man vill ställa upp som reklampelare för vad det än gäller.

  Jag förstår att detta kan vara både en stor inkomstkälla och en möjlighet att få olika produkter gratis/ till reducerat pris och att det är frestande att tacka ja.

  Jag har i många år för egen del reagerat på den köphets jag upplever på olika hästbloggar, Ninas inte undantagen och har faktiskt själv aktivt försökt att peka på ”andra värden” i min egen mycket lilla blogg, så som att man kan använda saker i många år, köpa begagnat, ”bara” ha 10 schabrak i stället för 20 osv 🙂 .

  Som dels vuxen och del en person som alltid fått kämpa hårt för det jag köper ser jag stora faror när bloggare promotar diverse, i mina ögon både extremt dyra och ofta onödiga produkter (minns ett skinnförkläde just Nina visade på bloggen för några år sedan som man kunde ha när man flätade hästen och som kostade över tusen spänn…).

  Många barn och ungdomar UTAN egna pengar förstår inte alls hur svårt det är att tjäna ihop till xx och sätter en säkert omedveten press på sina föräldrar att köpa whatever. Och riskerar att själva leva á la ”Lyxfällan” som vuxna. Eftersom jag jobbar som socialsekreterare har jag sett det hur mycket som helst så detta är inga fria fantasier.

  Har man möjlighet att köpa hur mycket fina saker som helst och vill göra det för egna pengar så fine men jag tycker att man som influencer, om man åter igen påstår sig värna om olika värden, måste fundera på hur man påverkar andras exempelvis köpvanor. Eller så gömmer man sig bakom att folk får göra som de vill vilket verkligen inte är hela sanningen.

  • Så bra skrivet. Håller med dig. Jag tänker att konsumtion är lite som en religion som hela samhället vilar på, ekonomin med för den delen. Det sociala stigmat är enormt men det känns som att man nästan måste ha varit utsatt själv, eller levt nära utsatta, för att på riktigt förstå hur det påverkar människor. Lyssnade nyss på ett avsnitt av P3 dystopia där de beskrev vad som händer med en människa som är i ekonomiskt underläge. Fick mig en rejäl tankeställare och känner att vi alla måste ta ansvar…

 4. Jag undrar också hur du tänker kring allt ditt resande? Du måste ju ha reflekterat över det själv, vad är dina argument som ändå tillåter dig själv att flyga så mycket som du gör?

  • Fast är det så himla självklart att Nina har reflekterat kring sitt resande, gör hon så himla mycket resande jämfört med gemene man? Flyg menar jag då. Det blev en hel del när hon skulle köpa häst men det hade ju sina förklaringar, det är ju annars inte så att hon är ute på flygtur varje månad?

   • Vet inte vad du räknar som gemene man. Men jo, hon flyger helt klart mer än medelsvensken. Weekends i europa varje år, långflygningar varje vinter och inrikesflyg till skåne. Jag kan förstå om man tar flyget nån enstaka gång för att man har bråttom hem för att ta hand om barn, hinna till sin arbetsplats etc. Och jag tror få skulle ifrågasätta någon enstaka semesterresa per år. Om man ser sig själv som en ”influencer” borde man väl kunna ta att bli ifrågasatt av de man försöker influera. Tråkigt om det måste vara en monolog.

    • Jag kanske inte ser det eftersom jag själv flyger betydligt mer, så jag utgår inte från att andra som jag upplever flyger relativt lite ska ha reflekterat specifikt över det eftersom jag själv inte ser det som extremt mycket resande. Jag flyger några gånger i månaden, pga jobb, plus semesterresor varje år.

     • Allting är givetvis relativt men jag vill nog påstå att 2 flygningar (alltså en resa tur o h retur) är maximalt vad ”gemene man” gör privat.

      Det känns som att allt fler dessutom ”vägrar” flygningar över huvud taget, i alla fall om man läser i olika diskussionsforum osv på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 januari 2020

Tips mot skav

Två dagar med träning följs upp med en lugnare dag med longering. Vi skrittade fram och av ute (gör även det de passen jag rider) och sedan fick han bli lite varm i kroppen på longeringen. Duktig! Tycker han har blivit så mycket rundare i kroppen, mer rund överlinje och inte lika knotig vid höfterna.

Vill också tipsa er om denna salva som jag smörjt på skavet han fått bakom sadeln, funkar superbra!! Jag använde först Elizabeth Arden Eight Hour Cream men det kändes lite väl dyrt i längden 😉 Denna finns att köpa på apoteket och funkar som sagt superbra på Melvins skav i alla fall:

Denna salva + renskinn under schabraket har varit vår räddning såhär i ”skavtider”! Tack för alla tips förresten 🙂

Nu har jag lite ärenden på stan och jag ska även ta en kaffe med mamma. Hon har varit på Nya Zeeland och landade i Sverige imorse, jag har inte träffat henne på hela året 😉 Saknar henne så mycket!!! Ska bli så mysigt att ses idag och jag tycker det är skönt att hon är hemma igen ❤️❤️❤️

Ett svar till “Tips mot skav”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 januari 2020

”Kan själv”

Melvin lilla pärlan ❤️ Så himla fin och duktig även på dagens träning! Tänk vilken tur jag har haft med honom. Man vet ju inte mycket om hästen man köper, speciellt inte när man köper häst utomlands. Men han går alltid med spetsade öron till träningen och bara vill, vill och vill. Ibland vill han för mycket och energin måste kanaliseras på rätt saker men han blir aldrig någonsin dum eller istadig. Hos många hästar med mycket energi kan ju energin slå över till att dom protesterar, stannar vid utgången eller bara kokar över i skallen tills dom hoppar runt som popcorn. Melvin har inte visat en enda sådan sida och det är jag evigt tacksam för. Det blir så mycket roligare och enklare när hästen faktiskt jobbar med och inte emot sin ryttare!

Idag fortsatte vi med jobbet som vi påbörjade igår. Variera formen, sidvärtsrörelser och samling. Hela tiden kan vi flytta gränserna lite och än så länge känns det mesta enkelt och okomplicerat. Vi har ju jobbat med svag sluta på volt och det börjar mer och mer likna stora arbetspiruetter nu. Även travjobbet har blivit mer jämnt och stadigt med bra flyt. Melvins energi och positivitet älskar jag ju men ibland går det över i att han ”kan själv” när han fattar vad man vill göra haha. Han vill då förekomma och gissa vad vi ska göra istället för att lyssna på mig, ett sådant tillfälle stötte vi på idag 😉

Vi jobbade nämligen skänkelvikningar på diagonalen i galopp och sedan en båge i förvänd galopp. Melvin är starkare i vänster galopp så åt det hållet gick det väldigt bra. I den högra galoppen dock la han själv in ett byte i den förvända (dock rent! Men inte på mina villkor haha), han tänkte säkert ”jag har en bra idé, du vill träna byten och jag vill hellre galoppera i vänstergaloppen. Jag fixar det!” Haha. Innan vi började träna byten hade han inte en tanke på det så någon polett har ju ändå trillat ner 😉 Men som sagt vill jag ju att han ska göra det på mina villkor, inte när han själv känner för det. Så idag fokuserade vi på att få den förvända högergaloppen bra och lugn. Jag fick rida sluta på diagonalen istället för skänkelvikning för att förstärka ställningen till höger och även tänka på att vara mer tydlig med skänklarna själv. Då gick det bra! Vi bestämde att inte träna några byten idag därför utan vänta ut till nästa pass då Melvin förhoppningsvis inte gissar själv när han ska byta och inte. Renodla och vara tydlig, prio ett är ju såklart att han ska göra rörelserna när jag ber honom och inte när han själv tycker det passar.

Ännu ett kanonpass helt enkelt! Och renskinnet verkar funka super för skavet, det har inte blivit värre! Ska visa er en salva som jag använt också på skavet som verkar funka bra. Fotar den till er imorgon 🙂

Alltså ❤️ ❤️ ❤️ Denna bild har Sally Lindberg tagit på oss. Hur fin??

8 svar till “”Kan själv””

 1. VÄLDIGT avis på att Melvin håller sig i skinnet när han är pigg haha….. Mitt sto är lika gammal och hon tar alltid till bus innan hon gjort av med energin, första 20 minuterna av ett ”piggelinpass” får man hålla i hatten så att säga 😉 Sedan jobbar hon på hur fint som helst och tar ut energin på precis rätt sätt och är jätteambitiös men just den där överskottsenergin är helt hopplös med henne….

  • Det har vi inte bestämt än utan det beror lite på hur snabbt han lär sig bytena 🙂 Vi jobbar hellre på hemma och får honom ännu mer stabil och bra i formen + befäster bytena innan jag visar honom på tävling. Går det som planerat rider vi MsvB som första, eftersom att han är 7 år behöver han inte kvala 🙂

 2. Tänk att du hittade en sån häst! Till salu dessutom!
  Lycka till, det är så roligt att följa er utveckling tillsammans !

  • Ja det känns faktiskt overkligt! Han var helt klart värd att vänta på 🙂 vad roligt att du tycker det är kul att följa oss ❤️

 3. Kommer du använda dig av lite bommar och/eller gymnastikhoppning med Melvin som omväxling i träningen? 🙂

  Kom gärna med tips på övningar i så fall, som du tycker är matnyttiga för just en dressyrhäst?
  https://faldarello.com

  • Ja det tänker jag göra! 😍
   Får skriva ihop ett sådant inlägg länge fram när jag vet vad som funkar för honom, bra tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Galoppjobb

Godmorgon! Jag har precis ätit frukost och nu ska jag åka till stallet. Även idag blir det träning för Kristian och sedan ska Melvin gå i både skrittmaskin och hage i eftermiddag. Hoppas att energin är lite mer dämpad idag så vi kan jobba vidare med bytena, vi får väl se 😉 Längtar verkligen upp i sadeln varje dag och är så peppad på träning! Bästa på hela veckan. Här är förresten ett klipp med galoppjobb från förra veckans träning, i slutet får ni även se vårt första försök på ett byte. Som ni ser byter han ett språng före bak men han behöll lugnet och förstod ändå syftet, det är huvudsaken just nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 januari 2020

Dagens träning för Kristian

Började dagen på bästa sätt; i stallet såklart! Träning för Kristian stod på dagens schema. Energin Melvin bjöd på igår satt i även idag hehe. Jisses vilken power! Kristian sa att han har energi för en hel småstad, håller med 😉 Men det fina är att han är väldigt snäll och ”ärlig” trots all energi. Ingen räv bakom örat eller att energin slår över i dumheter. Han bara vill, vill och vill jobba vilket är helt fantastiskt. Han är roligt att rida varenda dag och det är jag så tacksam för!

Hur som helst, tillbaka till dagens träning. I början la vi mycket fokus på stödet i den lägre formen och få Melvin att trava mindre och med påskjut från bakbenen. Han vill ju gärna börja trampa luft och släppa stödet när han taggar till men då är det så viktigt att jag fokuserar på stödet i yttertygeln och bromsa upp honom genom den och min sits. Lätt att få för mycket stöd i innertygeln (speciellt i vänster varv) men jag måste hela tiden jobba på att hålla ett jämnt stöd själv i yttertygeln, då kommer sedan Melvin möta upp med ett stöd där. Favoritövningen som vi återkommer mycket till är skänkelvikning längsmed spåret med ställning utåt, alltså att flytta in bakdelen innanför spåret och ställa ut mot väggen. Där kommer jag verkligen till drivning och kan aktivera ytterbak samtidigt som både tvärningen och väggen bromsar upp. Vi varierar sedan skänkelvikning vid spåret och att ställa om till sluta längsmed spåret. Tycker att han blir väldigt fin i kontakten av sluta längsmed spåret och jag får då automatiskt mer stöd på yttertygeln.

Vi jobbade sedan på galoppen och där stötte vi på lite överskottsenergi i fattningarna haha. Melvin liksom hoppade in i galopp och visste knapp var han skulle sätta benen. Vi tragglade inte övergångar i början utan lät honom jobba på lite i galopp innan vi gick tillbaka och jobbade trav-galopp övergångar. Man får vara lite smart och inte trigga igång honom ännu mer, en dålig fattning fick passera i början för att sedan upprepa i slutet när han hade fått galoppera av sig lite. Då gick det mycket bättre!

Även i galoppen jobbade vi på samma sätt som i trav med skänkelvikningar och slutor. Han blev bättre och bättre i stödet och vi plockade sedan upp honom i formen för att jobba på samma sätt där. Även här fick jag variera formen och hitta fler lägen i formen; högre och mer uppe, lite rundare men ändå uppe och längre och lägre. Fokus är alltid detsamma att jag ska ha ett sug in i handen, oavsett vilken form jag rider i. Ju längre passet gick desto mer kontroll fick jag på energin. Men vi valde att inte träna på galoppombyten idag eftersom att galoppfattningarna var så pass explosiva och Melvin hade lite väl mycket krut under hovarna. Bättre då att ha is i magen och vänta in rätt dag då han är mer med på noterna och lugnare, vi vill ju få bra erfarenheter gällande bytena 🙂

I slutet jobbade vi mer på den samlade traven i högre form men ändå med en rundhet och sug in i handen. Här var han så sjuuuukt fin idag!!! Bästa känslan jag har haft i den samlade traven. Han liksom drev in i handen varje steg, jobbade över ryggen och tog för sig framåt. Otroligt häftig känsla när han nästan trycker ner huvudet lite in i stödet och jag kan sitta med buren hand utan att behöva tänka på att nacken kommer upp för mycket eller han blir för kort. Jag vill ha känslan att han nästa drar lite framåt, då har jag bra form och stöd. Vi red öppnor längsmed långsidan och det kändes som att vi flög fram! Så otroligt jämn och stadig, kändes busenkelt. Öppnorna kommer han få höga poäng på på tävlingabanorna tror jag 🙂

Imorgon har vi träning för Kristian igen och jag är så otroligt glad för vårt upplägg och för min fina häst. Så så så så så tacksam! Kristian är en helt fantastisk tränare och jobbar så systematisk, långsiktigt och med stor respekt för hästen. Positiv inlärning och så pedagogisk både för häst och ryttare!

Dagens nybadade ben haha. Han ska skos på torsdag!

Lunch efter träningen med bästa sällskapet ❤️
Efter träning åkte jag direkt till Jarowski där Vanessa och jag poddade! Har ni lyssnat på avsnittet som släpptes idag förresten?? Om inte tycker jag verkligen ni ska göra det! Finns på Spotify, sök på ”Något i hästväg” och glöm inte att tryck på ”Följ” inne på Spotify så missar du inget avsnitt. Ni får gärna följa vår poddinstagram också som heter @ninaochvanessa

 

3 svar till “Dagens träning för Kristian”

 1. Tack för ett toppeninlägg! Undrar om du vill beskriva ”buren” ”… kan sitta med buren hand…”? Blir nyfiken på vad det kan vara! Har inte hört det förut.

  • Absolut!! Det innebär att man har armbågen vinklad så att handen kommer upp lite högre och inte är så nära sadeln. Brukar ha mer buren hand när jag rider i tävlingsform än ”lång och låg” form. Kram!

   • Aha. Tror jag fattar. Vågar jag önska en film där du visar skillnaden? Igår tittade jag på hur du red – att du sitter sådär rakt över hästen och så lugn men ändå aktiv – innan min ridlektion. Och det gick rekordbra! Framför allt i galoppen. Jag blir så pepp o inspirerad av dina klipp! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 januari 2020

Pangstart på veckan!

Det här har varit en riktigt bra måndag! Åkte hemifrån vid 07-tiden imorse för frukost med min älskade Mathilde som jag inte träffat på hela året (hehe). Mysigt att catch up och höra om hennes jul och nyår! Sedan skulle hon till jobbet så vi hann inte ses superlänge men tillräckligt länge för att tanka bästistid som start på veckan. Älskar’t!

Vi åt på Pas D’Art:

Efter frukosten åka jag på uppdrag ”köpa renskinn till Melvin” vilket gick bra. Hittade ett som jag även invigde på dagens ridpass! Men innan jag åkte till stallet blev det en promenad med hundarna runt Vasaparken, sedan stallet. Melvin har ju longerats och promenerats hela helgen så han var väldigt pigg idag på ridpasset haha. Men ändå duktig! Skillnaden nu är att jag ändå kan komma till ridning och inte bara hamna i handbromsen-i-läget, jag vill kunna använda hans energi och det tycker jag går bättre nu än i början. Svårast är det när han börjar trava för en tia och frusta igång, då kan det vara svårt att få honom att trava mindre och driva från bakbenen framåt i en mer ekonomisk trav. Det som funkar bäst är att rida sidvärts utan att förböja honom, mycket kontakt på båda tyglarna och kontroll på bogarna. I slutet stretchade han väldigt fin i båda varven! Vi har träning för Kristian imorgon och på onsdag så jag tror det blir perfekt att göra av med lite energi då 😉 Renskinnet verkade funka bra förresten! Skavet såg inte värre ut efter passet i alla fall och det har ju blivit bättre nu under helgen. Hoppas denna lösning funkar! Fick klippa till det lite men såhär såg det ut på (sedan hade jag schabrak och sadel):

Efter stallet åkte jag hem och hoppade i gymkläderna. Tillbaka till rutinerna! Det blev ett cirkelfyspass på gymmet och satan vad jobbigt det var idag!! Hundraelvatusen burpees och hög puls hela tiden. Det var säkert extra jobbigt med tanke på julledigheten 😉 Jag har ju hållit igång lite men inte som vanligt. Skönt att vara tillbaka i alla fall! Tyvärr har Axel åkt på någon influensa (eller mansförkylning… 😉 ) så jag hoppas verkligen att jag kan undvika att bli smittad… Vi får väl se 🙂

2 svar till “Pangstart på veckan!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 januari 2020

Bästa skrittmaskinstäcket!

Inlägget är i samarbete med Back on Track. 

Hemma igen efter en helg i Göteborg! Supermysigt att träffa Jönssons igen och kul att jobba med GHS. Men som alltid är det skönt att komma hem, pussa på hundarna, ta hand om Melvin och mysa med Axel. Longerade Melvin idag också, tack förresten för alla tips gällande skavet bakom sadeln. Ska köpa renskinn imorgon och använda under schabraket istället för fårskinn.

När vi ändå är inne på skav vill jag visa och tipsa om mitt bästa täcke för att undvika bogskav vid promenader och skrittmaskin. Nämligen detta skrittmaskinstäcke från Back on Track! Som ni vet är Melvin duktig på att gå i skritten och kommer göra det mer framöver. Ett bra skrittmaskinstäcke är viktigt för att undvika bogskav men samtidigt värma hästen över ryggen. Och Back on Tracks Welltex-material är ju dessutom extra bra för hästens muskulatur. Win win helt enkelt!


Foton av Sally Lindberg

3 svar till “Bästa skrittmaskinstäcket!”

 1. Man ska inte använda renskinnet under schabraket utan istället för schabrak. Min sadelprovare sa iaf nej nej till att ha det så, det blir för tjockt om du nu inte har en sadel som är väldigt stor för hästen. Man får helt enkelt ta att man ser ut lite som en westernryttare när man rider med det, men hellre det än skav 🙂

  • Den är köpt på en internationell tävling i Holland! Tror märket heter ”Horses”. ÄLSKAR den!!! Och sååå otroligt skön!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 januari 2020

Update

Timmarna i Göteborg går i ett! Igår kväll åt vi en mysig middag ute på stan och idag har vi mest tagit det lugnt och ätit god frukost och lunch. Och bakat haha. Mycket matfokus 😉 Hela eftermiddagen spenderar jag på kick-off med Gothenburg Horse Show! Kul att vara igång igen 🙂

Några bilder från dygnet:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.