Grannliv
Nina Rademaekers
6 mars 2021

Aktiv lördag

Det blev en aktiv lördag för min del! Fixade stallsysslorna imorse, följt av en timmes padel (så kul!!!), promenad med hundarna, ridpass på Melvin och sedan ett gympass. Är skakig i benen men full av energi 🙂 Häääärligt! Vi ska spela padel imorgon igen och jag är så peppad. Man fattar ju den här padel-hysterin som pågår, det är ju sjukt roligt!

Kolla vilken fin bild Sally Lindberg har tagit på oss:

Kommentarer inaktiverade.

5 mars 2021

Ett välförtjänt bad

Igår fick min svarta pärla ett välförtjänt vår-bad! Underskattat roligt att tvätta lastbil haha, så satisfying när den blir så ren och fin. Smidigt här på gården också där högtryckstvätt och tvättplatta finns. Nu är den redo för sommarväder!

Igår promenerade jag bara Melvin men idag blir det ett lösgörande pass! Vi skrittar ut både innan och efter passen och än så länge har vi tur med vädret också här nere så det är riktigt härligt 🙂 Vi har inte tränat för Emma än men det tänkte vi börja göra nästa vecka! Den här veckan har han fått gå lite lösgörande pass och komma in i västkustrutinerna.

Kommentarer inaktiverade.

3 mars 2021

Inne i rutinerna

Vi har kommit in i rutinerna här och trivs som vanligt superbra! Melvin sköter sig verkligen exemplariskt. Han står lugnt både i hagen och boxen och är så mysig att vara iväg med såhär. Känner alltid att vi får ett starkare band när jag är här eftersom att jag i princip umgås med honom hela dagarna. Kollar till honom i hagen, pysslar om honom lite extra, rider, byter täcke, kollar till honom igen, kvällsfodrar ibland.. Ja ni fattar! Han är en så mysig individ och jag tycker hans personlighet kommer fram mer och mer och han blir liksom mer trygg i sig själv hela tiden. Han är som en stor hundvalp med motor som en Ferrari i ridningen, men när motorn är avstängd är han bara som en stor nallebjörn 🙂

Det blir också promenad med hundarna varje dag (många hundar här så vi brukar gå tillsammans!) och mycket inspirerande ridning att kolla på från bänken med en kaffe i handen. Verkligen en drömmig tillvaro som jag är så glad för att få ta del av emellanåt ❤️ Blir så inspirerad! Både igår och idag har jag också tränat på gymmet här på gården. Skönt att komma igång och bli lite starkare!

Kommentarer inaktiverade.

1 mars 2021

Framsteg

Jag har haft en bra dag! Gjorde ”stallsysslorna” imorse 🙂 Jag mockar, fixar höpåsar och foderburkar åt Melvin när jag är här. Tycker det är riktigt mysigt att mocka och lyssna på en bra podd, meditativt på något sätt. Sedan satt jag och njöt av en kopp kaffe och fina hästar att titta på från bänken i ridhuset under förmiddagen. Miljön här är helt underbar ❤️

Melvin red jag på eftermiddagen och han känns så fin och fräsch. Efter passet skrittade jag ut runt gården och han var så avspänd och lugn, en riktigt härlig känsla eftersom att det inte alltid har varit så! Han blir mer och mer trygg, små steg framåt hela tiden och det är ju huvudsaken 🙂 Kommer fortsätta skritta ut varje dag och successivt ta oss an nya miljöer och ”utmaningar”. Bygga självförtroende är viktigt! Idag skrittade vi ut själva men här finns också trygga kompisar att ha som sällskap vilket är toppen.

Jag har packat upp och kommit iordning här i ”min” lägenhet. Fyllt upp kylen och gjort mig hemmastadd. Jag kommer stanna här till maj så det är ett tag!

Kommentarer inaktiverade.

28 februari 2021

Home away from home

Vi är framme på vårt ”home away from home”; Särö Stable! ❤️ Resan hit gick superbra, Melvin stod som ett ljus i lastbilen och tog den ”nya” miljön med ro. Han blir mer och mer världsvan och det märks! Idag har vi joggat och han kändes superfin. Vi har haft strålande sol idag, helt underbart!

Vi har åkt ner hit av olika anledningar. Bland annat att jag fått äran att jobba med Gothenburg Horse Show även i år! Det blir tredje året för mig 🙂 Det blir ett annorlunda GHS i år med tanke på Corona men alla vi som jobbar med evenemanget ska förhoppningsvis kunna ta GHS-känslan hem till er. Jag kommer även i år jobba med deras sociala medier och göra olika inslag från evenemanget! Glad och tacksam att få förtroendet att göra det ännu ett år, det är verkligen ett jobb som jag älskar.

Kommentarer inaktiverade.

26 februari 2021

Imorgon…


Foto: Sally Lindberg

… åker jag, Melvin och hundarna iväg! ❤️ Det har varit fullt upp hela dagen idag för att packa och fixa. Berättar mer när jag är på plats 🙂

Kommentarer inaktiverade.

25 februari 2021

Fullt ös!

Jag har haft en fullspäckad dag! Började dagen i stallet, fotade ett samarbete, red Melvin och packade inför ett snart kommande äventyr ( 🙂 ). Sedan åkte jag vidare för att spela in ett annat samarbete, vidare för att möta upp Vanessa och spela in vår podd och sedan promenad med hundarna. Betat av lite jobb hemifrån nu på kvällen med bildredigering och annat fix framför datorn. Typ betala ut månadslön till mig själv haha 🙂 Har dessutom vloggat hela dagen idag. Känns väldigt stort att jag har haft mitt eget aktiebolag i ett år nu och göra mitt första bokslut! Har ju haft enskild firma innan med AB känns lite mer seriöst och ”vuxet” liksom. Stolt över det!

Imorgon blir det också full rulle hela dagen. Mycket att fixa och dona. Ni får veta mer snart ❤️

Härlig bild från en av de sista vinterdagarna, nu har verkligen våren börjat komma! Idag var det 11 grader här i Stockholm 🙂

Kommentarer inaktiverade.

24 februari 2021

Hjälmbeslut

Min kärlek till Melvin blir bara starkare och starkare för varje dag! Jag ÄÄÄÄR så tacksam för honom och så sjukt glad att det blev just Melvin som blev min. Kommer ni ihåg när jag letade häst? Hittade flera fina, besiktigade, blev besviken och hade sådan stress över att jag inte hittade min häst. Men så blev det Melvin tillslut och det känns så självklart nu! Klart att det var Melvin som skulle komma till mig ❤️ Han är verkligen allt jag drömt om i en häst och lite till.

Jag hoppas att vi ska kunna komma ut på tävlingsbanorna snart (allt hänger ju på restriktionerna, vi är redo!). Men blir det ingen tävling nu är min plan iaf att ge oss ut på några programridningar och göra precis som på tävling med knoppar, kavaj och hela köret. Jag ska beställa en tävlingshjälm och har haft en omröstning kring dessa tre på min instagram:

Är själv så kluven! Har iaf bestämt att det blir en Samshield Miss Shield Glossy men frågan är vilken topp jag ska ha..

Kommentarer inaktiverade.

Samarbete mellan Granngården och Brogaarden.

Kommentarer inaktiverade.

23 februari 2021

Boxmatta

Inlägget är i samarbete med Granngården. 

Härom veckan så tog jag och mamma tag i något som jag har tänkt på länge och varit så peppad på att fixa; nämligen lägga in en boxmatta i Melvins box! Han har fram till nu inte haft det utan underlaget har varit betong som vi har haft spånpellets på. Vi har även försökt jobba upp en jämn bädd för att skydda mot betongen men bädden river han upp ibland/skrapar igenom (när han ska rulla sig så skrapar han först..) och dessutom blir det lätt ganska fuktigt och sunkigt i boxen. Melvin kissar dessutom bara på några utvalda ställen i boxen vilket gör det svårare att få till en jämn bädd över hela boxen. Det var viktigt för mig att hitta en tjock, rejäl och tung boxmatta som ligger stilla och inte blir ”sladdrig” efter ett tag. Därför blev jag så glad att Granngården hade den typen av boxmatta som jag var ute efter, det var så smidigt att fixa och jag är väldigt nöjd med resultatet.

Det finns MÅNGA fördelar med att ha boxmatta i sin hästs box, bland annat:

❤️ Minimerar risken för liggsår (tex på höften) eller skrapsår (tex på hasorna) när den lägger sig ned, rullar sig eller ställer sig upp i boxen. Melvin fick skrapsår på hasorna under en period när han rullade sig och reste sig upp när han kom igenom bädden.

❤️ Minimerar risken för halka när hästen tex ska lägga sig eller resa sig

❤️ Boxmattan isolerar mot kyla och fukt underifrån

❤️ Det är mjukare för hästen att ligga ner och stå på vilket ökar komforten, hästar med boxmatta tenderar att ligga ner och vila oftare och längre

❤️Det går ofta åt mindre mängd strö i boxen

❤️ Och kanske viktigast av allt! Att stå på mjukt underlag minskar belastningen på hästens leder, hovar med mera!

Så, jag ville verkligen lägga in en boxmatta till Melvin och det har vi alltså gjort nu 🙂 Hos Granngården finns det olika typer av boxmattor, den jag valde levererades i 1×1 m mattor med rutad undersida och slät översida. Melvin box är 3×4 m stor och därför beställde jag 12 st mattor. Boxen var dock inte exakta mått men det fixade vi med hjälp av Christoffer och hans elsåg 🙂 Eftersom att mattan var rutig under var det enkelt att såga av den rakt.

Vi började med att spara allt det rena spånet i boxen, sedan rev vi ut bädden under och sopade rent. Vi lyfte sedan in mattorna, på med det sparade spånet och sedan nytt spån över 🙂 Blev verkligen superbra och mattorna är tunga och rejäla så dom ligger helt stilla. Melvin var väldigt nöjd med resultatet också ❤️

En boxmatta är en investering och jag förstår att inte alla har möjlighet till det, men om man har det kan jag varmt rekommendera det! Kan även varmt rekommendera just denna boxmatta från Granngården som jag valde. Ni hittar Granngården utbud på boxmattor HÄR och den specifika mattan jag valde HÄR.

Såhär kom mattorna levererade:

Riva ut bädden:

Medan bädden revs ut svällde spånpelletsen:

Sopade rent:

Mattorna på plats:

Sparade spånet på:

Nytt spån ovanpå och nöjd Melvin:

Jag vloggade även hela dagen när vi fixade med detta (gör även annat kul i vloggen!!!):

Kommentarer inaktiverade.

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.