Grannliv
Nina Rademaekers
13 juni 2021

En vecka till tävling!

Jag hade en stallfri dag igår (Melvin gick i skritten) och idag blev det ett joggpass på utebanan i eftermiddagssolen! Melvin kändes riktigt fin och han blir mer och mer avspänd för varje pass där ute nu. Tur är det, för på söndag om en vecka ska vi tävla vår första tävling utomhus! Så veckan som kommer blir det bara pass ute (hoppas på inte allt för varmt väder, det är så svalt och skönt i ridhuset de dagarna solen gassar på utebanan). Vi kommer starta en La:3 på söndag och det känns skönt att köra samma program en gång till, Melvin är ju fortfarande nybörjare i tävlingssammanhang och eftersom att detta blir första starten ute är det skönt att köra samma program som vi tränat på nu. Det kan ju verkligen gå hur som helst men mitt mål är att få en avspänd runda och en bra upplevelse för Melvin 🙂

Veckan fram till tävlingen ser ut såhär:

Måndag: Träning för Kristian (rida igenom programmet)

Tisdag: Joggpass

Onsdag: Träning för Kristian (rida igenom programmet)

Torsdag: Skrittas för hand ute

Fredag: Joggpass

Lördag: Lösgörande pass + rida igenom programmet

Som ni ser rider jag igenom programmet flera gånger denna här veckan, Melvin blir trygg av det och när han ”känner igen sig” i programdelarna. Det blir verkligen stor skillnad i känslan efter några upprepningar av programmet, han liksom landar och blir mer trygg i rörelserna. Sedan brukar jag lägga in lite extra volter vid behov när jag rider igenom programmet och ändra lite (tex inte fatta galopp exakt där det ska vara i programmet utan jag skrittar lite längre).

Kommentarer inaktiverade.

11 juni 2021

Träning och middag

Träningen för Kristian igår var så bra och välbehövlig!!! Vi jobbade på grundkänslan och att Melvin skulle vänta kvar på mig. Blev påmind om hur viktigt det är att jag verkligen sitter kvar i sadeln och inte tappar säger en millimeter när Melvin blir så på och rinner iväg. Ibland när jag lättar i handen lättar jag även i sätet litegrann och då inbjuder jag Melvin att gasa iväg. Så, kunna lätta i handen men ändå sitta kvar precis likadant med sätet måste jag tänka extra mycket på! När jag gjorde det igår blev det genast mycket lättare att hålla honom i samling för sätet utan att fastna med handbromsen i 🙂

Efter gymmet och stallet mötte jag upp Madde för middag på Ångbåtsbryggan! Madde har grundat Maya Delorez och hon är så cool, härlig och så rolig. Väldigt kul att mitt samarbete med dom även gav mig en kompis i Madde, ser redan fram emot nästa gång jag får hänga med henne!

Kommentarer inaktiverade.

9 juni 2021

Samla upp, lätta av

Idag red jag ett travpass på hackamore. Kände att jag ville fokusera mer på traven idag för att få honom riktigt bra mellan hand och skänkel där, tror det kommer hjälpa mig med känslan i galoppen om jag jobbar igenom traven ett snäpp till.

Imorgon ska vi träna för Kristian, fokus på lösgjordhet och att han ska vänta på mig i galoppen. Senaste vecka har han varit så ”på” och liksom runnit iväg i galoppen. Han rinner iväg när jag rätar ut honom och t.ex. följer fyrkantspåret. Han liksom smyyyger iväg från mig successivt så det gäller att jag påminner honom om att vara kvar i samlingen utan att hålla honom i samling. Samla upp, lätta av, samla upp, lätta av.

Bild från Särö ❤️

Kommentarer inaktiverade.

8 juni 2021

Startsträcka

Vi kämpar på efter viloveckan! Ska erkänna att det känts lite kämpigt de första passen haha. Melvin har velat rinna iväg (framför allt i galoppen) och inte riktigt sökt stödet nedåt. Det blir dock bättre för varje pass, idag jobbade jag lite piruettjobb för att få över vikten mer på bakbenen och få honom i samling utan att behöva bromsa varje språng. Han blir fin av piruettjobbet så därför funkar det bra att använda mig av det 🙂 På torsdag ska vi köra ett lösgörande pass med Kristians ögon på oss, det behöver vi!

Jag har så mycket träningsvärk efter alla gympass (kör 4 dagar i veckan nu med PT!) och det gör ju inte saken lättare i sadeln haha. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre i längden även fast jag är stel och öm nu 😉

Kolla förresten min goda lunch idag (Ricordi heter restaurangen, tips!):

Kommentarer inaktiverade.

6 juni 2021

10/10 Söndag

Idag har jag haft en stallfri dag, Melvin har gått i hagen + skritten och jag har spenderat dagen ute på landet med Hanna och Linn ❤️ Mamma och min ena moster var också där vilket var supermysigt! Vi har verkligen haft en riktig dunderdag i solen, ätit god mat, druckit kaffe, fikat och badat. En sådan där sommardag som både känns som en evighet men som också tar slut alldeles för fort. Vi åt middag på landet och åkte tillbaka in till stan efter det, väldigt härligt att ha det så nära!


Kommentarer inaktiverade.

5 juni 2021

Inne i rutinen

Även igår blev det ett pass på gymmet följt av en tur till stallet. Jag har kommit in i den rutinen nu och trivs så bra på nya gymmet 🙂 Det är få medlemmar vilket gör det väldigt familjärt och ”alla känner alla”, tack vare det blir det väldigt socialt och mycket mer än ”bara” ett gym. Min tanke är också att sitta i deras loungedel och jobba innan/efter träningen vilket jag tror kommer passa mig bra. Jag jobbar ju mest hemifrån annars och det kan vara lite omotiverande ibland (och man blir lätt distraherad). Men att sitta med datorn på gymmet, ha lite mer socialt utbyte och även träna med grymma PT’s är helt optimalt för mig 🙂 Ska bli spännande också att känna skillnaden i ridningen nu när jag tränar mycket utöver ridningen. Den här veckan har det blivit 4 pass och jag satsar på samma nästa vecka!

Melvin kommer igång mer och mer och det blir lättare för varje pass. Fortfarande lite att jobba på i galoppen där han inte riktigt är helt mellan hand och skänkel hela tiden, han rinner iväg och blir lite ivrig. Det är så lätt att hamna med handbromsen i och liksom ”hålla honom” i samling när han är så på. Idag satte jag därför på hackamore istället, problemet blir mer uppenbart på hackamore men det är också lättare att komma till en ärlig lösning på problemet eftersom att jag inte kan tjuvhålla honom i samling på samma sätt. Jag tvingas få honom mer ärligt för mitt säte och det är svårt men också väldigt bra 🙂 Jag brukar lägga många 10-15 m volter för att få honom runt mina skänklar och även göra en del skänkelviknigar. Det bästa tipset på en het häst tycker jag är att rida övningar som inbjuder hästen att själv bromsa upp och som även tillåter mig att komma åt med skänkeln, precis som med volter och sidvärtsrörelser.

Kommentarer inaktiverade.

3 juni 2021

10/10 dag!

Vilken bra dag! Träning på gymmet följt av en tur till stallet med mamma. Melvin skötte sig bra! Viloveckan är över och jag har travat och galopperat lite lätt både igår och idag. Ingen superbra känsla efter en veckas skritt men det blir nog snabbt bättre 😉 Han är i alla fall väldigt snäll och gör inget bus trots mycket energi, det är jag glad för! Sedan att han inte är helt mellan hand och skänkel, lite stel och oriden får jag bara jobba igenom några dagar.

Efter stallet åkte jag, mamma och hundarna ut till landet. Vi har druckit kaffe i solen, kollat in mammas mästerverk (= köksträdgården) och ätit middag i solen. SOMMAREN ÄR HÄR ❤️ Nu bakar vi bröd och kollar på Grammis, vilken torsdag!

Melvin hade fixat mittbena alldeles själv när jag kom till stallet idag, vet inte hur han lyckades med det?? Haha

Kommentarer inaktiverade.

2 juni 2021

TÄVLINGSVLOGG!

Kommentarer inaktiverade.

1 juni 2021

Vinn ett Horseware-täcke!

Inlägget är i samarbete med Granngården. 

I samarbete med Granngården tävlar jag nu ut ett superbra täcke från Horseware som heter Amigo AmECO, ett täcke som tillverkats av återvunna PET-flaskor! Hur coolt?! Tävlingen finns just nu uppe på min instagram @ninasrader, tävlingsregler står under inlägget där 🙂 In och tävla vetja!

Kommentarer inaktiverade.

31 maj 2021

Massage-måndag

Gissa om Melvin tyckte det var en skön start på veckan att få massagebehandling? Haha! Han stod verkligen och njöt. Camilla (equiterapeuten) tyckte han kändes fin muskulärt och att de små skevheterna hon har varit på om vid tidigare behandlingar kändes mycket jämnare! Jättekul 🙂

Egentligen ska vi köra igång igen imorgon efter viloveckan men eftersom att han fick massagebehandlingen idag blir det en dag extra skritt. Gör ju inget i det stora hela, bara mitt kli i fingrarna att köra igång igen som får stillas en dag extra! Men det gör jag genom att köra grymma pass på gymmet, idag blev det ett svettigt benpass och imorgon blir det överkropp. Älskar verkligen mitt nya gym och får så mycket energi av att vara där! En boost i motivationen och det gör mycket att få träna med PT varje pass, verkligen utvecklande. Härom dagen gjorde jag också en kroppsscanning där man bland annat fick se hur musklerna var fördelade mellan höger och vänster sida. Så intressant med tanke på ridningen! Jag var faktiskt väldigt jämnt musklad på båda sidorna men hade lite mer muskelmassa i höger arm och vänster ben. Vi ska göra en ny scanning om ett tag så kan man jämföra 🙂

Kommentarer inaktiverade.

Gå med i kundklubben

Vi är över en miljon medlemmar som alla kan ta del av extra förmånliga erbjudanden, klubbdagar och aktiviter.

Bli medlem

Läs mer om kundklubben här.