Vi har blivit med cykel!

Förra tisdagen blev vi äntligen med cykel och även om jag egentligen bara har cyklat 2 riktiga rundor så är jag helt hooked.

I fredags tog vi första premiärturen och belönades med ösregn och åska. Men kul var det.
Vi cyklade en stigrunda på ca 2 mil så Rim fick stanna hemma och ha vilodag då vi dessutom sprang milen dagen innan. Birk däremot följde gladeligen med och även om han är enkel i det mesta så tog han fan priset den här gången. Han har aldrig följt med jämte en cykel förut och skötte sig så magiskt fint.
Antingen låg han 10-15 meter framför och vek alltid av åt sidan och höll avstånd när han närmade oss. Eller så la han sig 1 m bakom Jonas och följde honom som en igel med helt avslappnade och naturliga rörelser. En border collie kan lätt gå in i vall i sådana situationer och istället följa det framför på ett maniskt sätt, men det verkade falla honom väldigt naturligt att bara ligga strax bakom.

Idag blev det en liten kortare runda, mest för att känna av hur det fungerade med två hundar och det var verkligen inga problem det heller. Birk fick springa lös då jag inte ville att dem skulle trigga varandra i draget eftersom vi skulle cykla längs en trafikerad väg i eftermiddagsrusningen för att ta oss till skogen). Rim låg i dragsele men var nog lite trött efter gårdagens löprunda så han låg mest jämte mig om jag inte manade på honom.
Väl i skogen fick de båda springa lösa och Birk tog sig även ett dopp i ett översvämmat dike. Han var alltså tvungen att simma då det hade kommit så mycket vatten.

Slutsatsen är alltså att det nog inte kommer vara några problem att cykla med dem båda i sele, däremot så behöver jag köpa till lite utrustning för att det ska bli så bra som möjligt.
Tyvärr så har vädret varit katastrof  varje gång vi har varit ute så det har inte tagits några bilder men jag hoppas att det blir av i helgen istället.

Men, jag är så glad att jag äntligen tog tag i att skaffa mig en egen cykel!