Söndagsfin/ looking pretty

(English translation down below)

Vilket märkligt väder vi har haft idag. Jag kom ut till landet runt lunch och då sken solen men sen dess så har det regnat och varit sol om vartannat. För 15 minuter sen var jag nere och badade med hundarna i kvällssolen och nu öser regnet ner igen.

Jag badade även hundarna för första gången på jag vet inte hur länge. Dvs med schampo och hela köret. Jag gör det ytterst sällan och oftast bara om de har rullat sig i någonting väldigt äckligt (läs: bajs).
Men jag fick lite feeling efter att ha suttit på altanen och borstat/klippt de båda. Så nu har jag två fräscha hundar som luktar blommor.

Och med klippa så menar jag absolut inte att jag klipper ner dem så värst mycket men Rim har sån satans tjock päls vid rumpan så där behöver jag hålla det lita kortare. Både av estetiska skäl som för hans välmående.

Birk klipper jag ner under magen så att han inte går omkring och luktar kiss pga kissar sig själv i pälsen annars.

Nu inväntar jag en spännande pastamiddag med vit och grön sparris och sedan blir det nog att sätta på en film.

***

The weather has been so strange today. I got out to our country house around lunch and by then the sun was shining and the sky was blue (hehe) but ever since I got out the weather has been shifting from rain to sun like every 10 minutes.
15 minutes ago I was down by the water letting the boys swim while enjoying the afternoon sun and now I’m back in the house while the rain is literally pouring down outside.

I also got some feeling and gave them both their first proper baths in like forever. I rarely bathe them with schampoo and stuff and when it happens it’s because they’ve been rolling around in poop (most of the time).
I’ve also brushed and trimmed them today. And by trimming I don’t mean cutting all their fur off but Rim have such a thick coat on his bum so I need to trim it every now and then. Both for looks and comfortability.

Birk I only trim under his belly so he doesn’t pee on himself every time.

Now I’m waiting for some pasta with both green and white asparagus – yum.