Rallylördag/Competition saturday (not for me tho)

(English translation down below)

Vi startade morgonen med att hejja på Maja och Noomi som startade sin första rallytävling – Det resulterade i vinst på 93 poäng.

Tillbaka i Åre tog jag en paus i lägenheten innan jag och Birk stack iväg till fårhagen och tränade på både drivning och fösning. Han utvecklas så fint och även om vi har backat några steg i hans självständighet så tror jag att det här kommer sluta i någonting bra.
Han frågar mig mycket mer om vad jag vill att han ska göra men med mer säkerhet i momenten så är jag ganska säker på att det kommer försvinna.

Vi börjar få till hans sakta-kommando och det har även lett till mycket finare upptag i hämten. Det är så orimligt kul med vallning och jag blir både stolt och glad över hur Birk utvecklas. Och att det är jag som har lärt honom allt han kan, en ganska sjuk känsla.
Han är ju min första hund som jag tränar i vallningen så att jag som total rookie har tagit honom såhär långt är jag ändå ganska stolt över. Tänk om jag till och med vågar ta mig ut och tävla i framtiden – det vore något det.

Imorgon blir det kanske lite vallvila och istället river vi av ett pass lydnad. Den som lever får se.

***

We started this Saturday cheering on Maja and Noomi who participated in their first Rally-Obedience competition. They won with 93 points (what a excellent debut).

Back in Åre we took a few hours in the sofa before me and Birk headed of to the sheep for some training. He’s developing so nicely right now and even though we’ve taken a few steps back when it comes to his independence I really believe that this will have a great outcome.
He’s questioning me more about what he should do but with some practice I’m sure that will fade. 

We’re also getting the hang of his ”slow” command and that has resulted in a lot of other good things. It’s so ridiculously fun with sheep herding and it makes me kind of proud of both his and mine accomplishments. I’ve taught him everything he knows and I’m a total rookie – a pretty rad feeling.
He’s my first proper sheepdog that i’m training and I’m even starting to dream about competing one day.

Tomorrow might call for a rest day (from the sheep) and that we instead do some obedience. Time will tell.