Löptisdag/running on a tuesday

(English translation down below)

Jag var så nära på att lägga mig raklång i soffan idag när jag kom hem från jobbet men istället åt vi en tidig middag och sedan tog jag med mig Birk ut för en löprunda. 5,3 km blev det och Birk fick avsluta med ett bad. Den bästa belöningen enligt honom.

Efter löprundan fick jag med mig mamma ut på en promenad i kvällssolen. Nog för att det börjar bli varmare ute men det känns verkligen inte som majväder riktigt än.

Jag sprang mer ofta än sällan för några år sedan. Det var den bästa träningsformen jag visste och snittade 4-5 mil i veckan. Det är inte lika härligt längre men tack vare distanskursen hos Åre Outdoor dogs som jag gick under några veckor så kom jag igång med träningen igen och jag hoppas att det håller i sig.

Löpning är fantastiskt så fort man kommer över den där tröskeln av självplågan, när steget går av sig själv och det känns som att man kan springa hur länge som helst. Vi ska tillbaka dit tids nog.

Nu sitter jag i soffan och tittar på en rysk film som heter Leviatan. Än så länge så är jag inte så imponerad så jag tror att det blir att krypa till sängs snart istället.

***

I was so close to just park myself in the sofa when I got home from work today but instead I ate an early dinner before I brought Birk with me on a run. We managed to run 5,3 km today and Birk got to end it all with a swim. The best reward if you ask him.

I then got my mum to join me on a walk in the evening sun. It’s sure getting warmer outside but It’s far from May weather.

A few years ago I ran like 40-50 kilometers per week and I loved it. Now = not so much. But since I participated in the distance course at Åre outdoor dogs (which I told you about in a previous post) my love of working out is slowly returning. Hopefully it stays this way.

Running is amazing as soon as you get passed the ”wanting to die” – stage and it starts to feel easy and just joyful. I’m aiming to get back to that feeling soon enough.

Now I’m in the sofa watching this russian movie called ”Leviatan”. Not so impressed yet so I’ll probably head over to the bed soon.