Vi måste prata

Igår var det en stor dag för oss; första galoppen på tre månader!!!! Så himla kul och Melvin skötte sig exemplariskt! Det blev bara en långsida åt varje håll till att börja med (tar det lite mer försiktigt än vad schemat säger) men de två långsidorna var så roliga 🙂 Haha, tacksam ryttare här! Jag red på förmiddagen och vid lunch gick Melvin ut i hagen hela eftermiddagen, dvs 4-5 timmar.

På tal om hagtid. Jag blir uppriktigt trött på att vissa av er ofta letar fel och brister, ”kan du inte vara lite mer si eller lite mer så”, ”kan du inte vara mer som den personen eller den personen”. Jag delar med mig av MIN vardag med MIN häst som JAG bestämmer över. Jag ser till att han har bästa möjliga vardag utifrån våra förutsättningar. Han har dessutom varit skadad nu i tre månader vilket har begränsat oss mycket i vad vi kan/får göra. Ingen mer än jag ser fram emot att kunna rida på som vanligt, träna på utebanan nu när underlaget tillåter och jag önskar att vi hade ett öppet fält vid stallet att ta en galopp på.

Jag står inackorderad i ett stall utanför Stockholm och det är skillnad jämfört med andra delar av landet, jag förstår det. Men det är så MIN vardag ser ut och jag har valt att ha det så efter min livssituation. Är otroligt glad för anläggningen jag står på nu att personalen alltid gör sitt yttersta för varje häst för att de ska ha en så stimulerande vardag som möjligt. Saker händer även utanför bloggen/sociala medier. Bara för att jag inte lägger ut bild på Melvin i hagen varje dag betyder det inte att han inte går i hage. Jag lägger heller inte ut bild på när han fodras varje dag men även det görs fyra gånger/dag, tro det eller ej! Jag skrittar av ute före och efter varje pass och längtar till när arbetet med kraftledningarna är klart (och Melvin är igång igen!) så att vi kan rida bort mot de uterittsvägarna som finns här. Just nu är det inte en risk jag är villig att ta att möta stora tunga lastbilar på de små uterittsvägarna för att 1) Melvin har varit skadad och är inte igång, 2) Melvin är en otroligt het och känslig häst som jag inte känner så bra än i alla miljöer, vill gärna att vi får bra uterittsupplevelser till en början och 3) jag vill inte att han eller jag skadar oss. Melvin är inte van vid att ridas ut så mycket hos tidigare ägare och därför vill jag att det ska gå rätt till från start så att det blir en bra upplevelse, därför väntar vi med det och håller oss nu runt anläggningen på våra skritturer.

Jag säger sällan ifrån på mina sociala medier och kanske är det lönlöst att ens göra det nu. Men jag ber att acceptera att jag gör mina val efter mina förutsättningar. Jag gör mitt yttersta för mina djur och för att dom ska ha en härlig vardag. Hela verkligheten syns inte på sociala medier, varken på mina kanaler eller andras. Jag hoppas kunna inspirera er på mina kanaler och ta er med på min resa i hästvärlden, ni är hjärtligt välkomna att följa med mig på resan 🙂