Ut på tur

Jag har haft en toppendag i stallet! Som jag berättat tidigare så har vi just nu problem med våra uterittsvägar då dom håller på att riva ner stora kraftledningar precis där vi kan rida = tung trafik som går fram och tillbaka på den lilla vägen där man inte vill möta en stor lastbil med häst. Jag lyckades dock få reda på att dom inte jobbade just idag och tajmade in med min stallkompis Nora och hennes supersnälla häst ”Sillen” att göra sällskap på en skrittur bort i skogen. Jag promenerade med Melvin och han var väldigt pigg och lite ofokuserad på mig men höll sig på mattan. Planen är att gå den rundan några gånger nu när vi kan tajma in det på dagar/tider då dom inte kör med tung trafik, är säker på att Melvin kommer coola ner efter några gånger! Var väldigt skönt att ha snällt sällskap med. När vi gått några gånger är förhoppningen att kunna rida ut där. Dom kommer hålla på med arbetet i ett helt år… Men kommer vara lediga dagar emellanåt så då får vi tajma in det då 🙂

Bild när vi nästan var hemma igen och jag kunde pusta ut och ta upp kameran 😉

Efter promenaden gjorde jag iordning Melvin för ridpass. Vi ska träna för Kristian imorgon och på torsdag så idag blev det lösgörande inför det. Idag var han superfin!! Inte alls slingrig i bogarna som jag kan uppleva ibland utan han drev på jämnt och gav ett fint stöd i handen. Jag varierade formen lite mer idag och satt några varv i traven, han är sååååå häftig att rida när han lägger i sin turboväxel och man ser bootsen på frambenen uppe vid tränset haha. Så sjukt glad för den här hästen, han är helt magisk!

Efter passet tvättade jag benen, skrubbade hovarna, borstade och smörjde. Han fick gå i hagen imorse innan jag kom och i eftermiddag ska han gå 30 minuter i skrittmaskinen också. Planen framöver är att han ska gå fler pass i skritten utöver hagtiden och ridningen, för att få ännu mer motion och variation. Vi har inte tillgång till långa dagar i hagen utan dom går antingen för- eller eftermiddag som ni vet, men att addera flera pass i skrittmaskinen utöver allt annat känns som ett bra komplement 🙂

Det här är det bästa jag vet haha ❤️ Extra kul att skrubba hovarna när dom är så fina som Melvins!