Två steg fram ett steg tillbaka

Idag var det dags för träning! Hade en bra känsla från start och mycket bättre och jämnare kontakt i handen som jag jobbade på igår. Skönt att det gav bra effekt idag! Efter uppvärmningen körde vi igång med bytena direkt. Både Melvin och jag kämpade på och vi fick till några bra försök men det blir också försök där han drar iväg efter bytet eller gör ett jäääättestort byte. Han tar liksom i alldeles för mycket och det är svårt att få honom att bara skifta galopp utan att göra det med så mycket kraft och explosivitet. Nu har vi ju inte jobbat byten så mycket det senaste så det är kanske inte konstigt att det känns som att han har gått några steg tillbaka i utvecklingen där, men jag kunde inte hjälpa att bli lite besviken över att han inte visade vilka framsteg han gjort med bytena på hemmaplan det senaste. Jag har verkligen känt en stor skillnad och att jag har kunnat göra bytena på ett mer avspänt sätt utan samma explosivitet. Men idag var han tillbaka i samma typ av byten som för någon månad sedan och det kändes tråkigt. Samtidigt så vet jag ju att det är så här med hästar och deras utbildning, det känns som att man tar två steg framåt och sedan ett tillbaka innan man tar nya steg framåt. Så det är inget konstigt, nästa pass kanske det känns ännu bättre igen. Blev bara lite frustrerad över bytena idag och kände ”HUR SVÅRT SKA DET VARAAAAAA” att bara göra små och okomplicerade galoppombyten. Gah.

Melvin i ett rent byte men med liiiite (haha) mycket power:

Efter bytesträningen kände jag lite på traven och skolorna där och det kändes riktigt bra!!! Han var fin i handen och riktigt bra i formen. Hela halsen var lite lägre och han sökte stödet framåt och nedåt. Jättebra känsla där, så den tar jag med mig. Imorgon ska vi träna igen och då blir det bytesträning igen, bara att jobba vidare så trillar nog poletten ned snart.

Nu på kvällen har jag och Nova varit på hundkurs tillsammans med några andra här på gården. Det var tredje träffen av sex träffar, väldigt roligt 🙂 Har jobbat Nellie mycket mer med olika tricks så jag kände att det var dags för Nova att få lite egentid. Första gången jag går på någon hundkurs och både Nova och jag har lärt oss nya saker. Nova kan nu lägga till dansa, snurra och buga på sitt CV. Känns som att vi som är vana att arbeta med djur och dressera hästar har ett litet försprång då vi liksom kan ”djurspråket” bra redan. Det är väldigt häftigt när man märker att hunden/hästen förstår vad man menar och poletten trillar ner, lite enklare dock att lära en hund tricks än en häst haha.