Trappa upp bytesträningen

Jag har varit “hästledig” två dagar den här midsommarhelgen! Har passat på att njuta av det till fullo och inte varit så aktiv på mina sociala medier 🙂 Skönt faktiskt ibland att bara koppla bort alla måsten. Jag har haft riktiga superdagar med vänner, massa god mat, drinkar ute och härligheter. Man får ta tillvara på dessa sommardagar och sommarkvällar ❤️

Idag var jag i stallet igen och red ett svettigt pass på Melvin! Är så beslutsam om att galoppombytena ska sitta nu snart och därför kommer vi trappa upp träningen med dom ännu mer. Tidigare har jag alltid gjort det när jag har haft tränarhjälp på marken men nu kommer jag börja jobba med dom på egen hand också för att få till mer mängdträning. Det går verkligen framåt, framför allt är Melvin mycket mer påverkbar och ridbar i bytesjobbet nu. Tidigare taggade han igång så mycket så fort han förstod att vi skulle träna byten och då kopplade han lätt bort mig och körde sitt eget race helt och hållet. Nu blir han taggad men håller sig ändå i skinnet och lyssnar på mig bättre. Alla byten blir inte perfekta men han är mycket mer påverkbar och fokuserad! Känns som att det bara är en liten bit av tröskeln kvar innan poletten trillar ner helt och hållet, skam den som ger sig 🙂