Tankar kring första tävlingen med Melvin

Nu har jag pratat ihop mig med Kristian och vi har lagt om planen lite inför tävlingsdebuten så småningom! Vi gick ju in i 2020 med förhoppningen att jag skulle kunna träna på och befästa bytena så att vi skulle kunna gå rätt ut i en MsvB som första tävling. Eftersom att Melvin är 7 år så behöver han inte kvala till MsvB från MsvC, utan han får gå direkt ut i de klasserna. Melvin gör allt i MsvB väldigt stabilt förutom bytena, så det var ”bara” den pusselbiten vi ville få på plats innan vi planerade att komma ut och tävla.

Nu blev ju inte denna våren som vi hade tänkt oss eftersom att Melvin blev skadad i mars, därför har vi tänkt om! Vi har inte strukit förhoppningarna helt om att kanske kunna komma ut på en MsvB senare i år men tanken nu är att starta en lägre klass för att få komma ut på tävlingsbanorna tidigare. Jag tänker också att det är skönt att få lära känna Melvin i en tävlingssituation utan att behöva tänka på bytena (som han i nuläget blir väldigt laddad av) utan bara få en lugn start på vår tävlingskarriär tillsammans och hitta knapparna inne på banan. Han är ju inte en tittig häst alls (vad jag har upplevt) så jag tror inte att det kommer vara någon ”big deal” för honom att åka iväg på tävling, men det kommer säkert ta några gånger för oss båda innan vi lär känna varandra i den miljön också.

Så, planen nu är att gå ut i en MsvC eller en LA:3 tex som första start till hösten! Fördelen med LA:3 är att vi slipper enkla byten 🙂  Jag tycker dessutom det verkar vara ett väldigt trevligt program som jag tror skulle passa Melvin bra:

Bild lånad från bästa Stallbacken som jag alltid använder mig av när jag lär mig program!

Kristian tyckte också att det här var en bra idé och det finns ju inget som hindrar oss från att gå ut i en MsvB senare i år och vi vill det och känner oss redo! Men nu börjar tävlingsabstinensen bli så stor att jag vill ut och smygstarta lite innan vi är MsvB-redo 😉 Och jag tror som sagt att det bara är bra för Melvin att få rutin i en lite lägre klass där vi kan hitta bra flyt och få en bra känsla! ❤️