Svar på en kommentar: varför letar jag häst utomlands?

Riktigt härlig dag här i Falun! Ikväll är det 60 årskalas så stor del av dagen har gått åt till att förbereda inför det 🙂 Resa tältet i trädgården, fixa bordsdekorationer och blommorna. Vi har även varit nere på stan och ätit lunch och glass. Har jag några följare från Falun förresten? 🙂 Nu ska jag kika på küren live från Rotterdam innan det är dags att göra sig iordning för kvällen hehe. Hästabstinens!!!

Fick denna fråga som jag tänkte svara på:

Undrar lite varför det är så att du främst letar häst utomlands? ? Antar att det är pga priset är billigare och utbudet större? Men det hade varit intressant att höra hur du tänker kring att köpa häst utomlands istället för i Sverige ?

Helt ärligt så är det bara för att det är där jag har hittat hästar jag är intresserad av att prova! Hade varit både smidigare och mer ekonomiskt att prova hästar i Sverige 😉 Men än har jag inte hittat några här. Hästen jag provade i Tyskland och även besiktigade var faktiskt en SWB-häst! Jag vill bara hitta en häst som jag klickar med sedan spelar det ingen roll för mig om det är en svensk, tysk, holländsk, dansk eller något annat. Men utbudet är helt klart större utomlands och det finns ofta fler att prova på samma gång. Sedan finns det fördelar med att köpa häst i Sverige, ofta kan man få mer bakgrundsinformation om hästen vilket såklart är en trygghet. Köper man häst utomlands tycker jag det är viktigt att välja en veterinär vid besiktningen som man litar på (min veterinär Axel Wallman väljer vilken veterinär utomlands vi ska besiktiga hos och han är med via telefon och kollar på allt hemifrån) så att man kan vara trygg med att det blir en opartisk och seriös besiktning.