Svar på en kommentar; ny tränare mitt i säsongen?

Känns det inte nervöst (kanske fel ordval men kom inte på nåt bättre) att byta tränare/skaffa en till mitt i säsongen? När jag bytte tränare sist valde hon att fokusera på andra saker än vad min tidigare tränare hade gjort så då avstod jag att tävla på ett tag för att kunna ta till mig de förändringarna den nye tränare ville genomföra. Vilket bara var positivt, för jag till slut kunde höja min lägsta nivå.

Hm, på ett sätt ja och på ett sätt nej! Jag tror att den största anledningen till att det inte känns som en så ”stor grej” att lägga till Kristian som tränare i mitt team är för att jag känner mig väldigt trygg säker själv i sadeln. Allt som tränare säger till mig kan jag liksom låta rinna genom mitt eget filter skapat av mina egna erfarenheter och min egen kunskap. I slutändan är det ju ändå jag som sitter i sadeln, tar till mig informationen och rider. Såklart gör jag som min tränare säger men om det skulle vara något som jag inte tror på eller håller med om tycker jag det är viktigt att kunna föra en diskussion om det! På ett schysst sätt såklart 🙂 Dessutom tycker jag generellt att dessa topptränare som jag har (Lussan, Liane och nu Kristian) alla har samma filosofi och grundtänk. Sedan kan de fokusera på lite olika saker och på så sätt komplettera varandra, men jag tycker aldrig att det skiljer sig helt tvärtemot varandra.

Sedan kanske det inte är optimalt egentligen att träna för en ny tränare såhär tätt inpå en tävling, men alternativet hade varit att inte ha någon tränings hjälp alls denna vecka eftersom att Lussan är iväg på VM. Då tycker jag att det känns bättre att ha hjälp än att inte ha någon hjälp alls! Jag tycker faktiskt att det känns lite spännande inför helgen, vi kanske slår till med en superritt tack vare att vi har haft Kristians ögon på oss denna vecka. Han ser oss med helt färska ögon än så länge och jag har stort förtroende för hans kunskap! Vi har fokuserat mer på detaljerna i lösgjordheten dessa pass än vad jag vanligtvis gör och, vem vet, det kanske resulterar i något superbra!

Men precis som du skriver kan det ta tid att höja sin lägstanivå. Vill man ha en förbättring måste man göra en förändring och det leder ofta till en försämring i det första stadiet, innan det faktiskt blir en förbättring. Vi får se hur det går i helgen, det känns dock väldigt skönt att jag kommer höja mina poäng i Lövsta-cupen även om jag kommer sist på lördag 😉