Svar på en kommentar: leda med kedja?

Hur kommer det sig att du alltid har kedjegrimskaft? Båda med träns och hemma i grimma om jag förstått det rätt? För Dorano verkar väl inte vara någon svår häst att leda och ha att göra med?
//nyfiken

Jag har alltid kedjegrimskaft när jag leder med grimma, av säkerhetsskäl! Dorano är snäll att gå med men även den snällaste hästen kan bli skrämd och hoppa till ibland. Det är mycket lättare att kontrollera hästen om man har kedja på tycker jag. Så länge hästen går lugnt och stilla så märks ju inte kedjan av heller, så den är bara där ifall att den skulle behövas 🙂 Jag har alltid haft kedja på mina hästar när jag leder dom så det spelar ingen roll hur snälla dom är. När jag har träns/kandar brukar jag bara knäppa fast grimskaftet i ena bettringen, tycker mer om att leda hästen i grimskaft än i bara tygeln.

Hur brukar ni göra? Leder ni med eller utan kedja? 🙂