Svar på en kommentar: Doranos foderstat!

Inlägget är i samarbete med Granngården. 

Viktigt med nyttig frukost! På tal om det, hur ser Doranos foderstat ut? Skulle vara intressant att se det i ett inlägg. Tack för en inspirerande blogg ??

Vilken bra fråga! Jag har alltid använt mig utav Kraffts produkter, det har funkat superbra på alla mina hästar och jag har aldrig haft någon anledning att använda något annat. Dessutom är det alltid Krafft som har ingått i hyran så av praktiska och ekonomiska skäl har det också varit mest naturligt att använda 🙂 Dorano gick på ett annat foder när jag köpte honom men jag valde att vänja över honom på Krafft och se om han funkade på det, vilket han har gjort superbra! Det enda som jag har kvar från hans gamla foderstat är Mash och ett tillskott som är bra för muskler/leder. Jag vet inte om det gör någon skillnad egentligen men eftersom att han har varit så frisk och fräsch hela sitt liv vågade jag inte sluta med dom tillskotten. Hur som helst, såhär ser hans foderstat ut:

Morgon inne kl 07.00: 1 kg hö, 0,75 kg Krafft Groov Original

Morgon ute i hagen kl 07.30: 2 kg hö

Lunch kl 11.00: 2 kg hösilage i hagen

Eftermiddag 14.30: 4 kg hösilage, 0,75 kg Krafft Groov Original, 1 dl vitaminer från Krafft, 1 dl mineraler från Krafft, 1 mått Movicur (det som är bra för muskler och leder), 5 dl Mash, Gastro Guard från Krafft vid tävling/resa. All Krafft etc blötläggs på morgonen i mycket vatten.

Kväll 20.30: 5 kg hö, 0,75 kg Krafft Groov Original

Allt är ju relativt när det kommer till mängd Krafftfoder och grovfoder man vill ge sin häst. Jag tror att det är bäst för hästen och magen att äta mycket grovfoder (hö+silage) och ge Krafft som komplement till det. Många tycker nog att Dorano får lite Krafftfoder för att gå på nivå han gör, men vi har väldigt bra hö och han äter ju 14 kg om dagen av det. Det är bra för magen att hålla igång och äta mycket grovfoder!

Granngården, som är min samarbetspartner, har många olika fodersorter att välja mellan! Det finns även vitaminer, mineraler och andra tillskott för alla typer av hästar. Dessutom har dom väldigt kunnig personal och man kan få hjälp att räkna ut vad som är den perfekta foderstaten till just din häst. Så vill gärna tipsa er om att åka till Granngården om ni ska fylla på ert foder eller helt enkelt vill hitta en ny foderstat till din häst. Foder är en djungel och det gäller att ta hjälp av kunniga personer! HÄR hittar ni hela Granngårdens fodersortiment.

Här är en film jag gjorde i samarbete med Granngården, där jag bland annat spanade in deras fodersortiment med en av deras foderexperter: