Släta över ”felen”

Första ridpasset på hemmaplan idag och det gick bra! Melvin var lite extra taggad till en början och jag fick påminna mig själv om att behålla stödet i handen och alla små detaljer vi har filat på senaste veckorna, det är sååå lätt att halka tillbaka i gamla mönster när det inte känns ”perfekt” och det viktiga då är ju att hålla huvudet kallt och bara lite på att systemet funkar. Vilket det verkligen gjorde idag! Jag fokuserade på min handställning, hålla jämnt stöd, vara snabb med att själv slappna av när Melvin gjorde det och i slutet fick jag samma bra känsla som jag har haft de senaste passen nere i Göteborg. Så skönt att jag kunde komma dit idag trots lite spänning i början!

Melvin taggade till speciellt i höger varv idag, ofta är det som mest efter första galoppen och innan jag fattat den andra galoppen. Då går han och väntar på att få galoppera och vill gärna trycka upp nacken och trampa luft i traven istället för att landa på hovarna och slappna av varje steg. Han kastar sig ibland in i galopp även fast jag inte bett honom om det men mitt nya tankesätt där nu är att bara ”go with the flow”, inte korrigera honom genom att bromsa utan att hänga med framåt men fokusera på att få stödet i handen. När han fattar galopp utan att jag vill det fortsätter jag galoppera tills jag har ett bra stöd i handen och han slappnar av, DÅ bryter jag av och fortsätter där jag var. Han blir inte alls lika taggad då som om jag bryter av direkt utan det blir mer avdramatiserat och inte lika big deal att han egentligen ”gjorde fel”. Han är ju väldigt ambitiös och blir stressad av att inte förstå/känna att han gör fel, så alla ”fel” slätar jag mest över nu så att han finner ett lugn och en trygghet i att det inte gör så mycket om han inte förstår mig eller missuppfattar. Jag tror att det kommer leda till att det på sikt blir färre missförstånd, för det blir inte en stressad känsla för honom om det skulle bli fel. Förstår ni hur jag menar? 🙂

Än en gång, är SÅ GLAD för Emmas hjälp dessa veckor! Hon har verkligen kommit med bra inputs och nya tankesätt som funkat väldigt bra på Melvin. Ska bli spännande att bolla dessa med Kristian i veckan och jobba vidare framåt! 🙂

Kvällsmyset idag ❤️

Jag och Axel har gjort lite ärenden på stan idag, köpt med oss sushi hem till lunch och gått med hundarna. Härlig söndag! Jag har även lagt upp ett filmklipp på instagram med lite galoppjobb från häromdagen, finns på @ninasrader om ni vill kika!