Skidor, vattenband och landslagsträff

Förrförra veckan blev lite kaosartad planeringsmässigt för mig. Jag och min familj + några fler var nämligen i Morzine och åkte skidor lördag till torsdag, det var en födelsedagsresa för min mammas man som fyller 60 år inom kort. Vi var 10 personer (Axel var också med!) som hyrde ett stort hus Morzine, umgicks, åt god mat och åkte skidor på dagarna. Jag var dock väldigt nojig över att jag skulle göra mig illa i skidbacken och bryta något ben och där skulle hela min tävlingssäsong vara rökt (katastroftankar hejhej). Jag tog det därför väääldigt lugnt i backarna och höll mig i pisterna (många av de andra åkte mest off pist). Som tur var klarade jag mig utan att bryta något! Det hade ju varit såååå typiskt om jag hade brutit något ben såhär precis innan min sista säsong som U25-ryttare (med ny häst och en färsk plats i landslaget), då hade jag blivit förkrossad även i själen.

Hur som helst, helgen direkt när vi kom hem väntade landslagsträning med U25-gänget vilket jag såklart ville vara med på. Inte helt optimalt med timingen men jag ville verkligen lösa det på något sätt. Så! Jag kontaktade Jörgen och Monica på Equirehab och dom hade plats att ta emot Dorano när jag var borta. Dorano har varit en hel del på Equirehab hos sin tidigare ägare (inte pga någon skada utan när tidigare ägaren har haft semester etc) så det kändes tryggt att lämna honom där och veta att Jörgen och Monica känner honom redan väldigt väl och att Dorano är helt trygg med vattenband, gåband etc.

Och wow vilket bra beslut! Jag åkte direkt dit på fredag för att rida honom ett pass innan träningen på lördag och han kändes i princip precis lika fin som innan jag åkte. De dagarna då jag var borta har han gått backintervaller på gåbandet, gått vattenbandsträning, fått massage av Monica och stått på vibrationsplatta under solarium efter passen. En riktig spavecka helt enkelt men med mycket bra träning utan ryttare på ryggen! Tack vare det kunde jag hoppa upp och rida på ganska direkt (red lite lugnare på fredagen såklart).

På lördag morgon åkte jag direkt från Equirehab till Strömsholm där landslagsträffen ägde rum. Träningarna började kl 10 och då hade vi även samling. Jag red först efter lunch så förmiddagen spenderades i ridhuset där alla vi som inte red för tillfället kollade på de andra U25-ekipagen. Tur för mig att landslagstränaren är Lussan, som jag ju tränar för till vardags, så trots vår något annorlunda uppladdning så kändes det skönt att Lussan känner oss så väl och vet hur vi brukar jobba. Vi tränade både lördag och söndag och Dorano kändes fin båda dagarna! Jag kände inte att han hade tappat något under veckan rent kroppsligt men den där finkommunikationen försvann lite, på söndagen kändes det dock som att vi hade hittat tillbaka helt till varandra igen.

På kvällen på lördagen så hade vi föreläsning med Eva Sköldebrand som är veterinär och forskare på hästens leder. Väldigt lärorikt och intressant att höra henne prata om hur vi kan få maximalt hållbara hästar! Sammanfattningsvis så kan man väl säga att man 1) ska skritta fram och av ORDENTLIGT, 20 minuter är optimalt, 2) ska variera underlaget, gärna skritta fram och av på hårt underlag, 3) anpassa utrustning etc så som sadel så att det passar hästen.

Vi åt sedan gemensam middag med alla U25-ryttare, tränare Lussan, landslagsledare Tina Due Boije, veterinär Eva och Annika från Leksands Knäckebröd som sponsrar U25-landslaget med denna träff och även under säsongen. Vi bodde sedan över på Thottska Villan och jag delade rum med Cecilia Bergåkra. Det var kul att lära känna Cecilia lite mer, vi har tidigare hälsat och pratat lite på tävling men denna gång fick vi lära känna varandra ännu bättre. Superkul, hon är verkligen en gullig tjej!

Det var roliga och inspirerande dagar med U25-gänget på Strömsholm!

Jag vloggade även under landslagsträffen, här kan du se den videon: