Rida på båda tyglarna

Både jag och Melvin trivs så bra här! Vi har ju som ni vet tagit hjälp av min fina kompis Emma här nere och jag är verkligen så tacksam för Emmas hjälp. Hon red Melvin själv första dagarna och sedan har vi delat lite på ridningen under passen, Emma har börjat och sedan har jag ridit. Det har varit bra för att Emma verkligen ska förstå min känsla när Melvin taggar igång och hur hon tycker vi ska jobba med det. Jag har ju grymt bra hjälp på hemmaplan av Kristian men det är alltid nyttigt att höra någon annans tankar och lösningar på ett problem som man har. Vi alla kan bli bättre på att lära oss av varandra och ta hjälp från olika håll! Emma rider så många hästar varje dag och jag har stor respekt för hennes erfarenhet av många olika hästar med många olika problem. Hon är verkligen supergrym!!! När jag kom hit var ju Melvin väldigt taggad i framför allt galoppen och jag kände att han körde lite med mig där och busade till det istället för att lyssna. Emma har varit väldigt konsekvent med att hitta stödet på båda tyglarna när hon har ridit honom, att hålla stadig kontakt hela tiden och rama in honom. Han har svarat så bra på det och verkligen blivit trygg där! När han har taggat igång och dragit iväg så har Emma inte stannat honom utan bara hängt med och fokuserat på att få tillbaka stödet i handen utan att bromsa honom. Att rida sig ur det läget där han taggar igång istället för att backa av, det har varit en väldigt bra strategi!

Melvin och jag är nog lika med att vi båda är lite slingriga och för lätta i kontakten. Jag har verkligen jobbat på stödet i båda tyglarna och att hålla jämn kontakt med mjuk arm men hela tiden känna honom i handen. Hellre att han får lägga sig på att bli lite stark än att han knäpper av och blir slingrig som en ål mellan hand och skänkel. Idag red jag hela passet och han kändes toppenbra!!! Nu när jag har mycket mer stöd i både inner- och yttertygeln tar han heller inte chansen att sticka iväg eller tagga till i galoppen, han är lugn och trygg i kontakten och lyssnar på mig. Så kul! På min Instagram @ninasrader finns ett filmklipp från gårdagen.