Rena byten!

Fredag är ju himla härligt! Speciellt när det innefattar träning med Melvin för Kristian. Och speciellt när mamma kan vara med och filma! Alltid lika roligt att kolla på i efterhand, analysera och fundera (och glädjas lite extra över vilken fin häst jag har! ❤️). Idag var det mycket krut i Melvin (behöver jag ens skriva det? haha) och Kristians nya smeknamn på honom är ”kärnkraftverket” 😉 Kärt barn har många namn eller vad brukar man säga haha.

MEN! Det roliga är ändå att jag kommer till ridning och kan påverka honom trots att han ibland får lite myror i brallan och taggar till. Även idag varierade vi formen mycket och Kristian får ibland påminna mig att sitta kvar på sittbenen när Melvin taggar till och det är lätt att fokusera för mycket på handen. Jag ska snarare tänka att jag ”håller” bakbenen på plats med min sits. Det känns som att vi successivt kan kräva lite, lite mer i alla lägen och i piruetterna blir det ju väldigt tydligt att det hela tiden blir bättre och mer centrerat. Leka fram det och ta små kliv framåt varje pass 🙂 Idag gjorde Melvin även rena byten åt båda håll vilket var dagens största glädje! Från höger till vänster går det väldigt bra tycker jag och han behåller lugnet genom hela rörelsen, åt andra hållet blir det lite mer explosivt och katapult-artat emellanåt men det kommer. Känns som att poletten har trillat ner i alla fall och det är superkul!

Ikväll kommer Axels pappa och hans partner på besök till oss och ska bo över. Så det blir en lugn kväll tillsammans med dom och hundarna 🙂 Mysigt!