Pangstart på veckan!

Det här har varit en riktigt bra måndag! Åkte hemifrån vid 07-tiden imorse för frukost med min älskade Mathilde som jag inte träffat på hela året (hehe). Mysigt att catch up och höra om hennes jul och nyår! Sedan skulle hon till jobbet så vi hann inte ses superlänge men tillräckligt länge för att tanka bästistid som start på veckan. Älskar’t!

Vi åt på Pas D’Art:

Efter frukosten åka jag på uppdrag ”köpa renskinn till Melvin” vilket gick bra. Hittade ett som jag även invigde på dagens ridpass! Men innan jag åkte till stallet blev det en promenad med hundarna runt Vasaparken, sedan stallet. Melvin har ju longerats och promenerats hela helgen så han var väldigt pigg idag på ridpasset haha. Men ändå duktig! Skillnaden nu är att jag ändå kan komma till ridning och inte bara hamna i handbromsen-i-läget, jag vill kunna använda hans energi och det tycker jag går bättre nu än i början. Svårast är det när han börjar trava för en tia och frusta igång, då kan det vara svårt att få honom att trava mindre och driva från bakbenen framåt i en mer ekonomisk trav. Det som funkar bäst är att rida sidvärts utan att förböja honom, mycket kontakt på båda tyglarna och kontroll på bogarna. I slutet stretchade han väldigt fin i båda varven! Vi har träning för Kristian imorgon och på onsdag så jag tror det blir perfekt att göra av med lite energi då 😉 Renskinnet verkade funka bra förresten! Skavet såg inte värre ut efter passet i alla fall och det har ju blivit bättre nu under helgen. Hoppas denna lösning funkar! Fick klippa till det lite men såhär såg det ut på (sedan hade jag schabrak och sadel):

Efter stallet åkte jag hem och hoppade i gymkläderna. Tillbaka till rutinerna! Det blev ett cirkelfyspass på gymmet och satan vad jobbigt det var idag!! Hundraelvatusen burpees och hög puls hela tiden. Det var säkert extra jobbigt med tanke på julledigheten 😉 Jag har ju hållit igång lite men inte som vanligt. Skönt att vara tillbaka i alla fall! Tyvärr har Axel åkt på någon influensa (eller mansförkylning… 😉 ) så jag hoppas verkligen att jag kan undvika att bli smittad… Vi får väl se 🙂