Packat och klart!

Det kommer bli lite blandade inlägg närmsta dagarna här på bloggen, dels update om vad som har hänt sedan sist och dels “här och nu”-inlägg! 🙂 Det är mycket som händer nu, imorgon åker vi som sagt mot Joosland i Holland där Dorano och jag ska tävla nästa vecka. Mamma kom ut till mig idag vid lunch, jag har ridit Dorano och sedan har vi packat, packat och åter packat.

Om vi börjar med dagens ridpass; det gick super!! Senaste månaden har det verkligen hänt mycket och jag känner en mycket större trygghet i både piruetterna och i serierna nu. Förut var det liksom två möjliga lägen i piruetterna; antingen blev han lååångsam och liksom fastnade i samlingen (=svårt att komma runt) eller så blev han på tok för snabb och liksom kastade sig runt i piruetterna (=tappade samlingen). Nu har vi hittat ett läge där jag kan komma in med små steg i piruetten men bibehålla framåtbjudningen och ha honom rund över ryggen och i kontroll, då blir dom riktigt fina!! I serierna känns det som att vi har blivit säkrare och bytena i varje har också blivit rakare. Jättekul att känna utvecklingen! Han känns dessutom väldigt pigg och glad, han är verkligen så positiv till arbetet.

Gällande packningen så kom vi en bra bit på vägen idag! Allt är framställt och packat; hö, sadelskåp, bag med täcken, foder + vitaminer etc är i bussen och hans “reseoutfit” ligger i en prydlig hög i väntan på morgondagen. Det ska bli så himla kul att åka iväg internationellt igen, det är en upplevelse och ett minne för livet! Extra kul är det att Emilia ska följa med oss som hästskötare, mamma kommer inte kunna vara med hela veckan och då är det skönt att ha Emilia som hjälp.

Bild från 2015 när jag och Bizet tävlade lilla rundan (St Georges + Int I) i Joosland!