Mogen i sin energi

Melvin har haft en ganska lugn helg med tid för återhämtning och det har även jag haft! I lördags gick Melvin vattenbandsträning och igår red jag ett lösgörande pass. Extra roligt var det att Mathilde hängde med till stallet igår, Melvin är ju världens keligaste och det är Mathilde också (haha) så dom gosade mest hela tiden ❤️

Eftersom att Melvin hade haft två dagar utan ridning på rad var han väldigt pigg på gårdagens pass men jag blev så stolt över hur han hanterade sin energi igår! För trots att han var så pigg lyssnade han på mig, väntade in mina signaler och höll sig verkligen i skinnet. Det är en stor skillnad på mognad, hade det varit för några månader sedan hade en galoppfattning varit som att tända på ett tomtebloss haha. Men igår gjorde han så lugna och fina fattningar, blev inte övertaggad utan väntade på mig. I dessa lägen är ju hans energi guld värd, bästa känslan när han bara vill, vill, vill men hela tiden är på mina hjälper. Känner mig stolt och glad över dit han har kommit idag, vi har så mycket bättre kommunikation nu och han är inte lika barnslig i sin energi. Melvin blir ju faktiskt 8 år i år och jag känner att han börjar mogna in i sin ålder 😉

Idag ska mamma hänga med till stallet och jag tänkte passa på att trava bommar! Imorgon är det träning för Kristian så det blir perfekt att göra något annat idag för variationens skull 🙂