Milstolpe

Om Melvin fick en guldstjärna igår så får han en MEGAGULDSTJÄRNA idag! Idag red jag nämligen ett mer ordentligt pass på utebanan och han var så lugn och fin. Om han hade en liiiten spänning i kroppen igår när jag red där så var den som bortblåst idag. Han slappnade av, fokuserade på mig trots att det åkte bilar runt utebanan, gick folk och kom cyklar. Så himla skönt att känna att han behöll fokuset på mig! Han har blivit så mogen mentalt och inte lika ”barnslig” som han var förut. Då kunde energin ta sig uttryck på mer busiga sätt men nu håller han sig kvar hos mig (oftast 😉 ) även när energin spritter i kroppen.

Han har alltid varit genomsnäll men bara haft svårt att kanalisera all energi rätt ibland. Han har aldrig varit tittig så det har aldrig varit ett problem, men utomhus är det såklart mer intryck och annat att fokusera på vilket har distraherat honom från mig och mina signaler. Men nu är han så himla duktig på behålla fokuset och det gör mig så glad!!!

Jag var extra noga idag med att hålla honom fokuserad genom att hela tiden ge honom små uppgifter. Sluta på volt, förvänd sluta, öppna och skänkelvikningar. Allt i en lägre form och ingen power alls utan bara försöka få honom avspänd och i ”joggning-mode”. Min plan är att rida några fler sådana pass ute innan jag plockar upp honom i formen och rider med mer power på utebanan. Som jag skrev igår, bygga korthuset långsamt 😉