Makeover

Lilla loppan Nova var i stort behov av en frisering, så idag åkte saxen fram! Hon gick från ovårdat busfrö till lite mer välkammat busfrö 😉 Jag har nu haft tre stycken hundar med päls som behöver friseras med jämna mellanrum och jag har alltid klippt dom själv. Det är inte alls svårt och jag tycker det är en bra stund att träna på lydnad och tålamod också för hunden.

När jag klipper använder jag en sax som är avsedd till frisering av djur, den är lite längre och smalare än en ”vanlig” sax. Det är värt att investera i en riktigt bra sax om man planerar att klippa sin hund själv, så jobbigt att klippa med slö sax! Dom billigare saxarna blir ofta slöa efter bara en klippning tycker jag.

Förut tog jag alltid en tuss med päls och liksom skruvade den innan jag klippte själva skruven, detta för att få en mer ”busig” look. Nu varvar jag lite ”skruvmetoden” med att bara klippa vanligt. Jag vill inte ha det för kort på kroppen utan vill hålla det lite levande fortfarande. Jag har aldrig klippt dom med rakapparat för då blir det för kort och jämnt för min smak. Gillar när det ser mer naturligt ut!

Efter klippningen blir det alltid ett bad och sedan fönar jag hunden torr (man får vara försiktigt så det inte blir för varmt!!).

Såhär såg Nova ut före dagens möte med saxen:

Och såhär blev resultatet:

Tadaaa! Klipper dom ungefär var 2-3 månad. Jag vänjer dom alltid vid hantering och sax redan när dom är små valpar, då klipper jag bara en liten tuss då och då för att se till att det aldrig blir en otrevlig upplevelse. Massa godis och beröm när dom är stilla 🙂 Nova skötte sig exemplariskt idag!