Konstig skäggväxt

Det blev en heldag (nästan) i stallet idag! Började imorse med träning för Kristian. Vi fokuserade mycket på grunderna idag; lösgjordheten, stödet i båda tyglarna, acceptansen för skänkeln och lydnad. Melvin lever ju efter mottot ”kan själv” så fort han har förstått vad jag vill (haha så gulligt ändå ❤️) vilket han har gjort nu med bytena, därför måste vi ibland backa bandet och få honom observant på mina hjälper. Inte att han ska freestyla när han tycker det passar 😉 Vi fick jobba lite med den förvända galoppen eftersom att det är där han gärna lägger in byten självmant, jag fick rida svaga bågar och sedan successivt öka på svårigheten när han började lyssna. Väldigt duktig med det! Tricket är att hålla lite mer stöd i ställningen, sitta kvar på rumpan och hålla skänklarna tydliga i galopphjälpen.

Vi red inte superhårt idag eftersom att jag imorgon ska åka iväg på träning med Plantskolan i två dagar. Detta blir faktiskt min sista träning med Plantskolan eftersom att dom har gjort om systemet så efter 25 år får man inte vara med i Plantskolan längre, då är det istället Knytkalaset som gäller om man platsar in där. Men, första träningen i år får vi ”gamlingar” ( 😉 ) vara med på ändå, ska bli kul att höra vad Liane tycker om Melvin! Hon har aldrig sett honom live 🙂 Känns lite konstigt och tråkigt att det sedan är slut med Plantskolan för min del, har varit med i över 10 år vilket är helt sjukt. Tacksam för dessa år!

Efter träningen förberedde jag inför morgondagens avfärd. Var tvungen att tömma spånet i bussen och fylla på med nytt (det gamla var väldigt dammigt) och jag passade även på att packa det mesta idag. Skönt att ha det gjort så det går smidigare imorgon! Ni vet packa täcken, hö, mat, lindor, schabrak etc. Min plan är att rulla i god tid imorgon så kan jag kolla på de andras träningar i lugn och ro, jag har sista träningstiden imorgon.

Jag klippte även Melvin idag då hans päls har vuxit ut på ett väldigt märkligt sätt haha. Hans vanliga päls har hållt sig lika kort som när jag klippte men sedan har det vuxit ut glesa, långa, sträva, ljusa hårstrån lite överallt. Speciellt vid halsen och käken så han såg ut att ha värsta skäggväxten haha. Så kan man ju inte se ut när man ska iväg på träning 😉 Så skägget rök idag! Nu är han snygg och fin igen. Som tur var gick det ganska snabbt att klippa eftersom att det bara hade vuxit ut konstigt päls på vissa ställen, så jag behövde inte finklippa hela honom. Han fick sedan ett bad och skrubbade ben och hovar såklart.

Nu har jag tvättstugan och kör värsta tvättracet! Älskar när allt är rent 🙂


Här kan ni typ se skäggväxten, men det syntes 100 gånger mer i verkligheten!