Känslan efter ett bra byte:

Melvin var riktigt duktig på dagens träning! Vi har hittat ett system nu att rida honom i det förberedande jobbet inför bytena för att han ska bli avspänd och fokuserad på mig. Mycket handlar om att han måste bli avspänd för mina hjälper (framför allt skänklarna) och inte bli så explosiv när jag ger byteshjälpen. För att få honom mer avspänd för skänkeln och ”van” vid att jag rör benen och påverkar honom har jag fått göra mycket öppna, sluta och förvänd sluta på volten varvat med galoppfattningar både till rättvänd och förvänd. Det här har gjort ENORM skillnad för bytena! Melvin blir avspänd, fokuserad och mentalt väldigt bra av det här jobbet. Dessa övningar gjorde jag mycket med Bizet så för mig känns det väldigt ”hemma” med dessa övningar 🙂 Så glad för Emmas hjälp i detta och för att det känns som att vi har hittat ett nytt sätt att rida innan bytena för att få mycket bättre förutsättningar när vi väl gör bytet. Poletten börjar verkligen trilla ner nu för Melvin när det gäller bytena och jag är så glad för det ❤️