Inne i rutinen

Även igår blev det ett pass på gymmet följt av en tur till stallet. Jag har kommit in i den rutinen nu och trivs så bra på nya gymmet 🙂 Det är få medlemmar vilket gör det väldigt familjärt och “alla känner alla”, tack vare det blir det väldigt socialt och mycket mer än “bara” ett gym. Min tanke är också att sitta i deras loungedel och jobba innan/efter träningen vilket jag tror kommer passa mig bra. Jag jobbar ju mest hemifrån annars och det kan vara lite omotiverande ibland (och man blir lätt distraherad). Men att sitta med datorn på gymmet, ha lite mer socialt utbyte och även träna med grymma PT’s är helt optimalt för mig 🙂 Ska bli spännande också att känna skillnaden i ridningen nu när jag tränar mycket utöver ridningen. Den här veckan har det blivit 4 pass och jag satsar på samma nästa vecka!

Melvin kommer igång mer och mer och det blir lättare för varje pass. Fortfarande lite att jobba på i galoppen där han inte riktigt är helt mellan hand och skänkel hela tiden, han rinner iväg och blir lite ivrig. Det är så lätt att hamna med handbromsen i och liksom “hålla honom” i samling när han är så på. Idag satte jag därför på hackamore istället, problemet blir mer uppenbart på hackamore men det är också lättare att komma till en ärlig lösning på problemet eftersom att jag inte kan tjuvhålla honom i samling på samma sätt. Jag tvingas få honom mer ärligt för mitt säte och det är svårt men också väldigt bra 🙂 Jag brukar lägga många 10-15 m volter för att få honom runt mina skänklar och även göra en del skänkelviknigar. Det bästa tipset på en het häst tycker jag är att rida övningar som inbjuder hästen att själv bromsa upp och som även tillåter mig att komma åt med skänkeln, precis som med volter och sidvärtsrörelser.