Hitta magmusklerna igen

Vilken mysig helg i Halmstad! Vi har ju firat pappa hela helgen men igår var dagen han faktiskt fyllde 60 år så vi började dagen med tårta och sång hemma hos dom ❤️ Vi behövde dock åka tillbaka till Stockholm igår så innan lunch satte vi oss i bilen och åkte hemåt igen. Resan gick bra och jag är väldigt glad att vi fick träffa pappa, pappas fru och mina halvbröder som bor där nere. Det var längesedan nu!

Kristian red Melvin igår och jag fick rapport att han hade skött sig väldigt bra och känts fin. Vi brukar skämta om att jag har världens bästa medryttare (alltså Kristian) som kan hjälpa mig att rida Melvin när jag är iväg. Otroligt lyxigt och värdefullt att ha den uppbackningen! Idag var jag tillbaka i sadeln igen och Melvin kändes toppen. Ser fram emot två dagar med träning nu för Kristian, denna vecka trappar vi upp ytterligare och börjar jobba mer med sidvärtsrörelser och även ännu mer trav och galopp. Så glad för det! Mer och mer tillbaka till rutinerna och ”normala” ridpass.

Idag testade jag att sitta lite mer ned i traven, utan att plocka upp formen eller begära mer samling. Samma joggkänsla och rundare form (med ekonomisk trav) men jag måste träna upp mina ”sitta-ned-i-traven”-magmuskler igen 😉 Som sagt, bra att vi har en igångsättningsperiod för oss båda att komma tillbaka i form på haha. Det kändes i alla fall bra (förutom att det sög lite mer i magmusklerna än vad jag normalt känner av) och jag tänker att det är bra att köra lite nedsittning i traven för min egen del även om det inte behöver innebära värsta flashiga traven och tävlingsform. Intressant att se om jag har träningsvärk imorgon hehe.

Fram- och avskrittning på hårt underlag!