Hett väder het galopp

Pjuh idag var det varmt att rida! Både Melvin och jag var genomsvettiga efter passet men vi fick till ett riktigt bra pass tycker jag. Vet inte varför men Melvin är galet het i galoppen just nu, känns som att han har raketer under hovarna och han väntar liksom inte riktigt kvar utan vill helst öka iväg så fort han får chansen. Han känns superfin i traven och bra i kontakten i handen nu (efter senaste träningen är känslan toppen!), men i galoppen taggar han igång som bara den. Spelar ingen roll hur varmt det är, energin finns ändå 😉

För att komma till ridning trots all energi i galoppen jobbade jag idag lite brantare slutor på långsidan varvat med stora galoppiruetter och öppna på volt. Ofta är han lugnast direkt efter galoppfattningarna sedan taggar han igång ju fler varv han går, så därför la jag in många ”mellanlandningar” till trav så fort jag kände att energin ökade på för mycket. Jag bröt av till trav, flyttade honom lite undan skänklarna och sedan fattade galopp igen. Kändes som en bra lösning! Hade en bättre och lugnare känsla i galoppen mot slutet 🙂

Övrigt idag har jag tränat på gymmet och nu ikväll har jag och min kompis Hanna haft mysig picknick i Vasaparken med hundarna! ❤️