Första halvåret med Melvin

Fick ett önskemål att reflektera lite kring mitt och Melvins första halvår tillsammans, självklart kan jag göra det! Jag hämtade hem Melvin den 1 november 2019. Jag visste egentligen inte så mycket om Melvin men eftersom att jag provred honom hos uppfödaren så kunde hon berätta mycket om honom. Hon födde upp Melvin och har sedan haft honom hela hans liv förutom de 10 månaderna precis innan jag köpte honom då han såldes till Italien, men pga ändrade förhållanden för den ägaren så valde hon att sälja honom igen och skickade då tillbaka honom till uppfödaren i Holland för försäljning. Jag kom och provred Melvin dagen efter att han kom tillbaka till Holland, så jag lyckades vara ”först på bollen”! Uppfödaren berättade att Melvin är en genomsnäll häst med mycket energi, men att det inte finns något ont i honom.

Och jag kan bara instämma, nu när jag lärt känna Melvin under 6 månaders tid. Han är verkligen en supersnäll individ som alltid vill göra rätt och söker rätt svar. Han har ju extremt mycket energi och power i ridningen vilket jag älskar. Men det kan också vara svårt när han inte förstår vad jag vill och han taggar till ännu mer för att han så gärna vill göra rätt. Han kan då bli otålig och gärna gissa sig fram till rätt svar när han anar vad det är man vill, så vi har tränat mycket på att han ska vänta på mina signaler och ha tålamod. Hans tålamod har blivit SÅ mycket bättre sedan han kom! Varje pass ger han sitt ALLT och är ren magi att rida varje dag. Jag tror att hans vilja att göra rätt kommer vara hans absolut största fördel längre fram. Det är det förvisso även nu men när han landar mer i alla rörelser och kan sortera alla signaler så tror jag att han kommer finna ett större lugn i sin power. Hoppas ni förstår hur jag menar? 🙂 Melvin är en häst som jobbar med sin ryttare och inte emot. Det är en enormt bra egenskap som han besitter, hans arbetsmoral och glädje i att jobba.

Jag har haft så otroligt bra hjälp av min tränare Kristian som har coachat oss på bästa sätt dessa månader. Vi har tagit det lugnt och metodiskt, back to basics för att hitta mer grundstyrka och lösgjordhet. Därför har det hänt mycket på kort tid i Melvins utveckling! Vi har haft ett tydligt system och inte blivit giriga. Jag tror Melvin är en häst som mår väldigt bra att ett tryggt system där han känner igen sig i rörelserna vi gör. Vi har kunnat bygga på övningarna och hela tiden höja ribban litegrann.

Jag är OTROLIGT glad och tacksam för att vi hittade just Melvin tillslut! Han har alla de kvalitéer som jag önskat i en häst; tre bra gångarter OCH enormt bra ridbarhet. Jag hade ett stort mål när jag letade häst och det var att hitta en häst som är rolig att rida varje dag och det är verkligen Melvin! Otroligt glad för att ha Melvins delägare Frida också med på denna resa och i vårt team, ser så mycket fram emot att ha henne med oss på tävlingar framöver! Tänk vad kul vi ska ha ❤️

Vårt första ridpass ihop på ”hemmaplan” (hos mina vänner i Göteborg där vi mellanlandade på vägen hem från Holland), den 2 november 2019 ❤️