Finlir

Så glad efter dagens pass, Melvin var superfin!!! Vi jobbade väldigt basic och fokuserade helt på att få honom riktigt avspänd i den längre och lägre formen + att få honom att trava små steg och verkligen jobba över ryggen. Det är ju aldrig svårt att få Melvin att trava flashigt utan det allra svåraste är att få honom att trava riktigt fjuttigt och litet. Men det är också så viktigt att hela tiden ha den lilla traven att gå tillbaka till. Lite som en ”safe zone” dit vi alltid kan återvända om/när han taggar igång och blir för het. Jag vill kunna slå på off-knappen i alla lägen, därför gäller det att hitta en trygghet i den formen. Som jag har skrivit innan är verkligen kontakten A och O för att hitta det men det är också viktigt för mig att kunna snabbt slappna av så fort Melvin gör det, vilket Emma påminde mig om idag. Jag är så fokuserad på att hålla ett mjukt stöd hela tiden att jag ibland håller lite för mycket, där måste jag tänka på att verkligen mjukna av (utan att släppa stödet haha) när han slappnar av och söker sig nedåt. Väldigt mycket finlir i tekniken och tajmingen, men det är superkul när känslan blir rätt!

I höger varv måste jag också tänka på att rotera tillbaka min högeraxel, då får jag en bättre position med handen (vill annars falla fram med axeln och bli rak i armen där). Det är också väldigt viktigt att jag har koll på vänsterbogen i höger varv och tänker lite förvänd sluta fast med rak hals. Alltså hela bogpartiet in mot mitten och bakdelen ut. När jag tänker så några steg och sedan rätar ut honom från den känslan blir stödet i handen helt jämnt och bra.

Så många små detaljer att tänka på! 🙂 Men jag är riktigt nöjd med känslan idag, imorgon blir sista passet här innan hemfärd på lördag!