Energi så det räcker och blir över

6 dagar utan en sadel på ryggen, det var Melvin värd! 🙂 Han har som ni vet bara longerats, promenerats och gått på vattenband sedan Plantskoleträningen förra veckan. Främst för att hans utslag skulle lägga sig (de är helt borta nu!!) men också för att det var skönt för honom med några lugnare dagar efter ett par bra träningsveckor. Men nu är det dags att snurra igång igen så idag blev det ett lösgörande pass inför morgondagens Kristian-träning!

Ni kan ju tänka er att Melvin var väääääldigt pigg idag hehe. Men skillnaden nu mot i början när han hade ”extra pigga dagar” är att han lyssnar bättre nu och jag kommer mer till ridning trots energin. Jag har fler verktyg att använda och jag vet också vilken känsla det är jag strävar efter. Det är en väldig fördel, det är alltid svårt att leta efter en känsla som man aldrig fått. När Melvin taggar till försöker jag sätta honom i arbete, flytta honom sidvärts och få kontroll på bogarna. Just idag tyckte jag att slutor längsmed spåret (både rättvända och förvända slutor) funkade bäst. Det var svårast i höger varv där han gärna taggar igång lite extra och jag lätt tappar rakriktningen i det läget. Men jag är ändå väldigt glad för att jag kom till ridning så bra och att det blev så bra! I slutet travade Melvin med sänkt hals, driv från bakbenen och stöd i handen. Jippi!

Ser så mycket fram emot träningen med Kristian imorgon 🙂 Är ivrig på att jobba vidare med bytena men det får såklart morgondagens dagsform avgöra om vi ger oss på dom eller väntar till senare i veckan.