En grym övning!

Helgerna här ser ganska likadana ut; vi spelar padel, går promenader och rider 😉 Eller, på helgerna är det ofta lite lugnare då många hästar har sina vilodagar så det är ett lugnare tempo generellt på gården än i veckorna. Jag red Melvin idag efter vi hade spelat padel och han kändes fin! Tänkte att han ska få sin vilodag imorgon. Då ska vi spela padel igen haha.

En övning som vi gjorde igår på träningen som var riktigt bra för bytena var att jag red förvänd galopp på volten, precis på den punkten där jag brukar göra bytet saktade jag av till trav och gick direkt in i sluta på volten med bakdelen inåt. På så sätt blir det lite samma sak som vid bytet; jag behöver lägga på ytterskänkeln och flytta in bakdelen men samtidigt får jag honom väldigt avspänd för skänkeln och lösgjord av rörelsen och övergången. När den övergången och ingången i sluta gick bra kunde jag istället göra byteshjälpen och Melvin var sååååå mycket lugnare då. Inte alls samma explosivitet in i bytet och han tog min ytterskänkel bättre utan att bli överkänslig. Riktigt bra övning!