Dragspelet

Sista träningen för Kristian inför helgens tävling! Kristian ska iväg resten av vecka så därför blir det ingen mer träning innan söndag men jag känner att vi fick igenom mycket bra idag! Senaste passen har jag inte känt att Melvin har varit 100% eftergiven, han har liksom dragit ut sin underhals lite och inte kommit upp riktigt med ryggen. Känslan då blir lite stretig i handen, lite platt under sadeln och känslan från bakbenen fram till handen blir inte sådär mjuk och dragspels-aktig som man ju vill ha den 🙂 Så idag fokuserade vi mycket på att hitta den där dragspelskänslan genom kroppen, få en kvick takt men inte låta energin rasa iväg för mycket framåt och nedåt.

En sak som jag behöver blir bättre på är att hitta fler växlar i eftergiften i handen. Jag vill gärna lätta av lite för mycket i handen när jag tycker att Melvin gör rätt vilket istället resulterar i att han rinner iväg lite, tappar balasen och jag får sedan börja om från början igen. Idag var jag noga med att hålla ett jämnt, mjukt stöd och hitta ett läge där jag kan mjukna i handen utan att jag släpper iväg för mycket och därmed tappar känslan. Efter ett tag hittade vi tillbaka till det där fina dragläget och jag kunde hålla Melvin kvar i ramen även genom eftergifterna.

När det kändes bra red jag igenom programmet (La:3) som vi ska starta på söndag! Första gången vi red igenom hela programmet på utebanan och det gick riktigt bra 🙂 Han blir ganska laddad i galoppen emellanåt men han lyssnar ändå på mig och väntar, även fast det känns som att vi har tomtebloss under hovarna 😉 Skönt att ha ridit igenom hela programmet ute med bra känsla!