Dags för vetcheck

Idag skiner solen och jag ska strax till stallet. Som jag skrev tidigare i veckan har vi rutinmässig vetcheck på schemat idag. Jag har två veterinärer som jag använder; Izabella Gransved och Axel Wallman, båda jobbat på Hölö-klinken och jobbat tätt ihop. Izabella har jag haft länge medan Axel tog jag mer hjälp av när jag hade Dorano eftersom att han hade ”haft” Dorano sedan han var 7 år så han kände Dorano väldigt väl. Båda är superduktiga och jag har fullt förtroende för dom! Skönt också att de jobbar ihop så jag kan använda mig utav båda och de har en dialog mellan varandra.

Men idag är det Izabella som ska vetchecka Melvin! Vi har inte gjort en check sedan veterinärbesiktningen när vi köpte honom så det känns bra i tiden att göra det nu eftersom att det har gått 4 1/2 månad. Melvin har ändrat om sig mycket i kroppen, nya rutiner, ny träning, nytt underlag.. ja allt nytt! Såklart tar det på kroppen mer eller mindre så det är viktigt att kolla upp läget förebyggande så att vi har koll på hur han tar allt det nya. Ni som följt mig länge vet att jag gör regelbunda vectchecks på mina hästar och behandlar hellre mindre i förebyggande syfte än att behöva göra stora åtgärder när en större skada har skett.

Spännande att höra vad Izabella säger om Melvin och hans status! Håll tummarna att det går bra 🙂

Gammal bild på när Izabella vetcheckade Bizet för några år sedan! Någon läsare som hängt med sedan Bizet-tiden? 😉