Dagens träning

Vilken grymt bra träning vi hade idag! Precis som igår var Melvin laddad i början och kastade sig in i galopp ett antal gånger, men efter ett tag släpper det helt och han blir mer lyhörd på mig. Jag låter honom galoppera på när han gör så och ignorerar att det är ”fel”, det verkar funka bra! Det som var extra roligt idag var att vi kunde flytta gränserna mer och mer i galopparbetet. Jag började med att flytta skänkelvikning in och ut från spåret sedan förlängde jag den skänkelvikningen till hela diagonalen följt av förvänd galopp på en båge vid kortsidan. Han tog det så bra! Eftersom att vi hann påbörja bytesträningen innan skadan så har det satt lite hjärnspöken hos Melvin då han tror att minsta förändring i galoppen inkluderar ett explosions-byte men idag väntade han på mig och fattade inte några sådana egna beslut. Framsteg!

Även i traven gjorde han fina framsteg idag, vi fokuserade på den lägre formen och ”lilla traven”. Det svåraste där är att få honom jobba från bakbenen och fram till stödet i handen på ett ärligt sätt. Han blir lätt lite ”framhjulsdriven” och kopplar inte på bakbenen. Då vill han trampa luft och inte driva ärligt fram till handen. Det är lättast att komma åt honom och komma till drivning i skänkelvikningar med rak hals så efter lite upprepande med det och ett stadigt stöd i handen så hamnade han perfekt i kontakten mot slutet. Då kunde jag rida både öppnor och slutor i en mer jogging-trav och låg form och han var 100% avspänd och ärlig i kontakten och stödet. Så härlig känsla! Att sedan gå från det till en mer uttrycksfull trav med power i öppna och sluta är ju inga problem alls, men det är viktigt att ”joggingläget” finns innan man kan kräva mer samling och uttryck.

Vi promenerade ute både innan och efter passet, nu har vi också utvidgat promenadrundan så det är nya intryck att ta in. Sakta men säkert vinner vi ny mark! 🙂