Dagens träning

Träningen i förmiddags för Kristian gick bra! Dorano kändes fin redan från start och den här härliga energin han har haft senaste månaderna håller i sig. Så kul! 🙂 Svårigheten med energin är att få honom avslappnad med bibehållen energi, ibland blir han liksom lite taggad på ett sätt där han ”håller igen” i kroppen. När jag driver går energin uppåt istället för att suga tag framåt. Därför börjar vi alltid med att checka av att drivningen tar på rätt sätt, då har jag honom lite lägre i formen och driver honom framåt tills jag känner att han slappnar av i kroppen, släpper ner mig på ryggen och driver tag framåt i varje steg.

Idag kom vi till den känslan snabbt och kunde jobba vidare med rörelserna! Planen var också att rida igenom min nya kür idag vilket vi gjorde, men då hade jag inte lika bra känsla.. Jag har ett ganska klurigt program som varken jag eller Dorano har ”ridit in oss på” än vilket bidrog till några missförstånd. I början rider jag en piaff på medellinjen, ut i passagesluta och direkt övergång till travsluta. I övergången mellan passagesluta och travsluta tappar jag yttersidan och Dorano tror då att jag vill fatta galopp. Så det kämpade vi lite med idag 😉 Men det kommer säkert släppa när vi gjort det några gånger!

Foto Sally Lindberg