Dagens träning

Idag stod träning för Kristian på schemat! Kristian tyckte att det var en bra idé att lägga bort bytena nu någon vecka innan vi tar upp det igen och istället fokusera mer på annat för att få Melvin på andra tankar (han vill ju gärna bara tänka byten när han misstänker att det är det vi ska göra, så det är bra att ibland inte göra byten alls en period för att få lyhörd på mina signaler). Idag jobbade vi istället lite extra på galoppslutor, piruetter och förvänd galopp till en början. Piruettarbetet blir bara bättre och bättre, Melvin har verkligen talang för det och gör det så lekande lätt. Nu kan jag även använda mig av piruettjobbet för att verkligen få honom fin i stödet, lösgjord och på bakbenen. Vi jobbade även lite halvpiruetter på diagonalen vilket också är ett bra sätt att komma över i förvänd galopp utan att han associerar det med bytena 🙂 En annan sak vi tränade på idag var att rida diagonaler i galopp, fokusera på rakriktningen och stödet och sedan fortsätta i förvänd galopp för att sedan bryta av till trav. Nu när bytena är så ”färska” i hans minne blir han lite taggad i den förvända men han är ändå hela tiden kvar hos mig och inväntar mina signaler. Så duktig!

I traven fick vi jobba öppnor innanför spåret. Ganska lite tvärning och känna att jag hade bra koll på yttersidan. I början kände jag att jag inte riktigt hade ramen där på yttersidan men när jag sedan tänkte lite mindre tvärning var det lättare att få rätta känslan. Bakbenen ska hålla sig rakt på linjen hela tiden och ett jämnt stöd på yttertygeln. Vi varvade öppnorna med skänkelvikningar på diagonalen, där har jag väldigt bra koll på bogarna nu!

Förresten, Sally var ju ute och fotade oss till ett samarbete på instagram. Kolla vad fina bilder hon tog på oss: