Dagens träning

Melvin bjöd på MAGISK känsla på dagens träning! Han älskar verkligen att jobba och frågar exakt varje sekund ”vad ska vi göra nu?”, så otroligt ambitiös vilket är superhärligt! Extra härligt nu när han också börjar få bättre tålamod och lyssna bättre på mig, visst händer det att han sticker iväg fortfarande men det är inte lika ”mycket” och jag har ett större självförtroende i sadeln nu att jag kan rida igenom det framåt. Att mitt eget självförtroende blivit större har såklart mycket med att göra att jag också lärt känna Melvin ännu mer, det är ju ett band och tillit som man bygger upp till varandra.

Det som är kul nu är att vi kan börja jobba mer på tekniska saker nu när grunden är så pass mycket bättre och mer stabil. Idag jobbade vi både på galoppslutor, stora galoppiruetter, förvänd galopp och mycket övergångar mellan galopp-trav. Vi testade också lite galopp-skritt övergångar. En övning som vi gjorde idag och som jag kommer göra mycket framöver är att rida galopp in på diagonalen, bryta av till trav, känna att han är rak och eftergiven i nya innersidan och sedan fatta andra galoppen. Det är bra förberedande inför kommande bytesträningen att avdramatisera diagonallinjen och få honom avspänd där. Lite som ett enkelt byte fast genom trav istället för skritt. Sedan är målet att kunna krympa antalet travsteg mer och mer. Det är också en bra övning för att jobba på galoppfattningarna vilket han behöver träna på också. Idag gjorde han så fina galoppfattningar!

I slutet testade vi lite att leka med takt och tempo i trav och jag testade för första gången att öka traven lite på diagonalen. Holy moly vilken häftig känsla! Han blev lite snabb i takten mot slutet av diagonalen men med mer styrka kommer han orka bära sig hela vägen. Väldigt glad för dagens känsla!

Bilder från någon helg sedan  ❤️