Bra äventyr!

Herregud vad tiden går snabbt när man har roligt! Och mycket att göra 😉 Igår åkte jag till Plantskolan med Melvin för tvådagarsträning för Liane Wachtmeister. Han har skött sig exemplariskt!!! Det här var vårt första äventyr ihop (definitiv inte vårt sista) och det var väldigt nyttigt för honom med miljöträningen och även för mig att lära känna honom i en ny miljö. Det har gått över förväntan, han har gått superbra på träningarna och tog den nya miljön väldigt bra. Han var totalt otittig under ridpassen och sov bra i sin box 🙂 Guldstjärna!

Jag red på med samma plan som jag och Kristian har byggt upp hemma och Liane ÖSTE beröm över Melvin, så otroligt kul! Liane har ju sett många hästar genom åren och det känns ju sjukt häftigt när hon säger att ”det här är en världshäst Nina!”. Får nypa mig i armen att jag har honom! Det jag tar med mig från träningarna är att vara mer noggrann vid övergångarna och inte låta Melvin skjuta iväg in i galoppfattningarna. Vi jobbade en del övergångar, förvänd galopp och sidvärtsrörelser. Mycket fokus låg såklart på att få Melvin avspänd och fokuserad i den nya miljön. Skillnaden jag kände i ridningen från hemmaplan var kanske att han ”höll andan” lite igår i början av passet innan han vågade andas ut helt och slappna av. Men det var verkligen en marginell skillnad på känslan vilket var superkul!

Jag har vloggat dessa dagar och mamma har fotat under dagen pass, så det kommer kul material från träningarna! Här får ni ett sneak peek sålänge, filmsnutt finns på min instagram @ninasrader