Bommar igår och träning idag!

Igår travade vi bommar och Melvin skötte sig bra! Jag tycker det är lite svårt att hitta lagom avstånd mellan bommarna, jag vill kunna rida i en ”joggingtrav” genom hela övningen och blir avståndet för långt måste Melvin ta i så mycket framåt vilket jag tycker leder till att han inte känns lika avspänd. Han trycker upp nacken lite då och blir väldigt stor i traven, jag vill hellre att han ska kunna hålla en kort och liten trav med avspänd underhals. Men samtidigt är det svårt om det blir för kort haha. Man får känna sig fram, vi brukar hitta ett lagom avstånd tillslut!

Idag var det istället träning för Kristian som stod på schemat! Melvin kändes toppen under uppvärmningen och Kristian tycker att han ser mycket mer äldre och mogen ut nu, vilket är precis min känsla också. Han är inte lika barnslig i sin energi utan lyssnar bättre på mig 🙂 Vi började jobba med bytena direkt efter uppvärmningen och bytena fick bli fokus i princip hela passet. Vi fick svettas idag! Melvin höll sig ganska lugn första försöken men sedan taggade han igång rejält när han förstod vad som väntade, då ville han förekomma mig och blev så sjukt ivrig. Jag försökte hålla mig till systemet och hela tiden parera för att han inte skulle bli för het (då vill jag antingen ha lagt en volt eller gjort en övergång innan han blir så laddad) samtidigt som att det är bra att han vet vad han ska göra och att han vill göra bytena. Men det gäller att tajmingen är rätt så att han ändå väntar in min signal trots att han vet vad som väntar. Puh! Efter lite tragglande och upprepning så lugnade han ändå ner sig och jag fick till ett rent och lugn byte på hjälpen till vänster (yey! Kanske vårt bästa någonsin till och med!) och ett lugnt byte på hjälpen till höger som var ett språng efter bak (men det är strunt samma! Känslan var bra!). Skam den som ger sig! Jag försöker tänka att varje pass vi jobbar på bytena är ett pass närmare att kunna sitta och rida serier, så det är bara att träna på 🙂 Melvin är helt underbar att jobba med och vill så otroligt mycket, han blir ALDRIG dum eller istadig bara väldigt taggad och het när han inte förstår.