Bli vän med löpningen

Ni som lyssnat på min och Vanessas podd vet att det här med att springa inte har varit min favoritsyssla, tvärtom ett riktigt hatobjekt! Men senaste tiden har jag ändå fått ett sug att övervinna den här känslan och bli vän med springandet. Att uppskatta en springtur är något jag gärna hade velat göra men aldrig gjort. Att gå långa promenader är härligt men att springa tycker jag är jättetråkigt och jag känner mig dålig på det så därför har det aldrig varit en kul grej. Men nu har jag sakta men säkert börjat bli vän med att springa. Senaste helgerna har mamma och jag varit ute och sprungit med hundarna och idag körde jag en löprunda med hundarna på egen hand! En viktig del för mig är att släppa känslan av att det är en tävling mot mig själv och prestation. Jag kan springa och gå lite om vartannat utan att det är ett misslyckande bara för att jag inte orkar springa hela tiden. Det kanske låter självklart men jag är ju tävlingsmänniska och har känt mig dålig när jag inte presterar så bra som jag har tänkt att jag ska göra 😉 Men nu är kraven borta och jag försöker ha en mer lättsamt inställning till det. Idag gick det superbra och hundarna tyckte det var roligt också! Och jag orkar ju faktiskt mer än vad jag tror, det blir lättare att fortsätta springa när jag vet att jag ”får” gå om det blir för jobbigt.

Nu ska jag göra mig lite lunch och sedan åka till stallet. En bra torsdag det här! Hoppas ni också mår bra och har en fin dag ❤️

Bild från ett träningspass i Thailand i julas, vilken härlig resa det var!