Bästa galoppfattningen någonsin?!

Idag har Melvin vilodag, jag var där i förmiddags och gick en halvtimmes promenad med honom ute! Han kändes väldigt lugn och tillfreds idag när jag gick med honom, lugn blick och lyssnade på mig. Så duktig ❤️ På vägen hem från stallet hämtade jag ut ett paket på posten innehållandes ett nytt bett, ni som lyssnat på podden vet jag pratar om 🙂 Jag fick testa ett sådant bett när jag va nere i Göteborg och upplevde att Melvin gillade det mycket! Det har varit slut på typ alla hemsidor men tillslut hittade jag ett jag kunde beställa hem. Bettet är ett Bombers Lock Up Eggbutt (haha så roligt namn) och det låser sig åt ena hållet så att det blir rakt (kan alltså inte vikas på mitten)  men är rörligt åt andra hållet. Dessutom fasta bettringar vilket jag tycker kan funka bra på hästar som man vill inbjuda till att ta ett mer jämnt stöd i handen, precis som jag vill Melvin. Det känns som ett bra bett att ha i sin ”bettsamling” i alla fall! Att variera är ju bra 🙂

Igår tränade vi för Kristian förresten och vi lyckades göra vår bästa galoppfattning någonsin!!! I förrgår fick jag ju till riktigt bra och avspända fattningar och det höll i sig även igår. Jag tycker det är svårt att göra galoppfattningar på Melvin just eftersom att han blir så taggad och gärna katapulterar (är det ens ett ord?) sig in i galopp. Att hitta tekniken hur jag ska ge hjälpen har tagit tid och det fortsätter jag jobba på. Mina bästa knep hittills är att flytta lite undan innerskänkeln innan fattningen för att inte överraska när skänkeln väl kommer och att mest tänka ”varsågod” med innerskänkeln genom att hålla fram den. Men det allra viktigaste är att försöka bibehålla den jämna kontakten i handen och sitta kvar i sadeln när jag ger hjälpen. Jag lättar gärna lite i handen i fattningen vilket resulterar i en för explosiv fattning. Igår lyckades jag i alla fall få till några riktigt bra fattningar (framför allt den första till vänster!) då han verkligen trampade igenom med bakbenen hela vägen in i fattningen och behöll både lugnet i kroppen och stödet i handen. Den känslan ska jag fortsätta sträva efter!